Насловна Насловна Лепи Лаја и Џедај НВО ЦПЦ: СПЦ подржава гепековање и каматашење

Лепи Лаја и Џедај НВО ЦПЦ: СПЦ подржава гепековање и каматашење

12
ПОДИЈЕЛИ

-Да престане каматашење, зеленашење, утјеривање дугова и гепековање. То економско изнуривање човјека, то је смртни гријех 21.вијека пред којим једна клеро националистичка клика (да не поганим ту племениту ријеч црква ) прећутно аминује – пише у својој колумни на порталу Аналитика, бивши извршни директор листа „Побједа“, а сада, како је навео у једном свом фејсбук посту манекен и џедај НВО ЦПЦ. „Ђакон“ НВО ЦПЦ наводи у свом тексту:

„Да парадокс буде већи док народ сиромаши имамо енормно богаћење те „цркве“. Таква „богаташка црква“ у вријеме немаштине постаје истинска саблазан, глува за стварне потребе и невоље људи и затворена за оно Божје. Јер попови тако ушушкани у материјалну сигурност институције, велелепних здања и позамашних прилога, уљуљкани у осјећај извјесног спасења јер наводно „служе Бога“ и без гриже савјести што сами уживају у „праведним плодовима“ својега рада држе запаљиве говоре.

У својој ситуираности се тако одвајају од овог свијета од обичног човјека који грца у хроничној несигурности своје егзистениције, сталних и мултипликованих искушења које доноси савремени живот, губитак посла, а нарочито стријепњи да ли исправно стоје пред Богом. И мало по мало, ова два свијета престају да комуницирају, немају једно другом ста рећи, јер сит гладном не вјерује, а ни овај њему.

А врхунац зла, лежи у одвајању од Бога од вјере прађедовске, јер попови умјесто да се баве овим животним питањима шире етничку мржњу и непријатељства под лажним патриотизмом који презире и народ и земљу којој живи!?

Ваљда је хришћанство да живимо поштено од свога рада, у слободи и миру и свакој побожности међу пријатељима и комшијама. Али то подразумјева замјерити се својим спонзорима, живјети исправно и одговорно пред Богом, државом и људума, али лакше је бавити се јефтиним политиканством, неком псеудомитологијом из ко зна којег вијека, истрајавати на идеолошким подјелама и историјским ранама, сакривати ратне злочинце, гради храмове од ратног профита, узимајући без зазора енормне прилоге од опраног новца, шверца и крађе, штитећи интересе тајкуна и спољних центара моћи, а не интересе обичног човјека који грца у својим невољама у овом 21. вијеку…“

ПОДИЈЕЛИ

12 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Sve je dobro receno kao da je neki ateista, a ne Mirasev doglavnik.
  Zar Miras moze biti alternativa?
  U kom grmu lezi zec?
  Radi se o borbi za materijalno koje Crkva posjeduje, a o narodu i njegovoj dobrobiti tu nema mjesta.

 2. 0
  0

  Dobar je ,dobar, ovaj Natov „iscelitelj!
  Nije slucajno receno dA ZLO SAMO PO SEBI NE POSTOJI;ali zadobija svoje postojanjem u samovlasnim bicima,koja su se odrekli od Boga!
  Ovaj to potvrdjuje svojim zivoto,evo vidmo i djelom.
  Kada pederi budu osnovali svoju crkvu, on ce biti njihov iscjelitelj,e kako ce se zvati taj cin ili duznosnik tesko je reci,ali bolji i veci od Lava nece moci,kralj dzungle,usred ljudske dzungle!

  • 0
   0

   ovo je vatikanov iscelitelj, koliko li je miliona ova splačina dobila. fuj , ovo je gadost gledati. koji izrod nad izrodima. ljudi ovo nije ljudsko biće. ovo je đavo.

 3. 0
  0

  Лајовић директно са протестантског „факултета“ у мантију цг путујућег циркуса…ЦПЦ. МИЈЊЕА КОНФЕСИЈЕ као чарапе… ДАКАКО такав коментар ми не објавише на Аналитици..само што прође цензуру. Истина је да у СПЦ има и ружних појава.тога је било увијек и свуда кроз сву историју Цркве,ко не вјерује да је данас далеко боље него некада нека чита од Лебедева Свештенство древне цркве,зептер је издао..одлична књига,а припремио ју је црквени човјек Младен Станковић,који само црквене књиге и објављује и од тога живи. На Аналитици у фотошопу напишу цјеновник СПЦ неког непостојећег протијереј ставрофора и тако сваки дан имају посао да блате СПЦ свим средствима,нема везе што такво име не постоји ни у монаштву а још мање да се жењени поп тако зове,само 1 интернет провокатор ако се у гуглу укуца…све то доказује да се у својим лагањима ниски,примитивни и неубједљиви,Лајовић је покушао нешто убједљивије да хушка народ против своје Цркве јер заиста има и ружних појава у нашој црквим,али узалуд,када знамо ко говори и зашто,то је довољно да им се не вјерује,јер да су им намјере чисте цг цркву коју желе да „обнове“ би имала узор у цркви у цг прије 1918 а она је сва великосрбска,а ови избацују србе свеце које су још и Црнојевижи славили и 1494 и раније.

 4. 0
  0

  „Ваљда је хришћанство да живимо поштено од свога рада“ reće ova gay spodoba a dok je bio u pjongbjedi ukrao ogromne pare od zaposljenih tamo,dizao sa računa tudje pare pa pobjego da ga ne procesuiraju ajd da vidimo dokle, mozda dovijek 😉 nasao se na analitici,kod drala,mora da se ijepo……………..

 5. 0
  0

  stara komunisticka prica. svako ima pravo na bogastvo osim SRBI i SPC. ovaj jadivoje se zabrinuo za bogastvo SPC. i njegova sekta bi imala para kad bi imala vise od 10 „vjernika“. sto ne napise komentar o vatikanu, ako ga bogastvo zanima???? ovi titogorci su stvarno, dno dno dno dno dno dno dna!

 6. 0
  0

  sta je „stav“ ovog velikog „intelektualca“ i „moraliste“ o prostituciji, pederizmu, DPS vladavini koja traje od kad su „vlast capili“ u WWII? posto je covjek veliki „pacifista“ i „pravican“, da li je normalno da manjina (kojoj on pripada) vlada na vecinom koja prica srpski i ide u SPC?

  naravno da fejk „SVJESTENIK“ fejk „crkve“ nece progovoriti o gejevima, vatikanu, DPSu, jer tad bi ovaj rezimski „duhovnik“ izgubio radno mjesto. njihova propaganda je naj primitivnija prica i davno prevazidjena. mozda da je 1945, i da nema interneta, nasao bi se neki bijednik da povjeruje glupostima koje titogorski rezim prodaje na kilogram.

  PS. naravno da ce sad neko od titograca sad pomenuti crvenog komunisticog popa kacavendu. da unapred razjasnimo slucaj oko ovog pedera, on je produkt komunizma i danasnjeg sistema vrijednosti kojeg DPS promovise. Pederizam je kod nas izuzetak, a u vatikanu – norma.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here