Насловна Друштво Лемајић: ФСЦГ плаћао навијаче

Лемајић: ФСЦГ плаћао навијаче

3
ПОДИЈЕЛИ

На званичном сајту Фудбалског савеза Црне Горе вијест о прекинутом мечу са Русијом, 27. марта, приказана је са црном позадином, без уобичајене фотографије.

FLOR

И у националној кући фудбала свјесни су да је црногорски фудбал заслужио црни флор након срамоте коју су навијачи репрезентације те вечери послали у свијет.

Генерални сектретар ФСЦГ Момир Ђурђевац је исте ноћи оптужио дио навијача за „примитивизам и лицемјерје“, истакавши да су кријући се иза пароле „Црна Горо волим те“, урадили све да „напакосте репрезентацији“.

Ђурђевац је тада казао да ФСЦГ – као организатор утакмице – сноси свој дио одговорности, али се четири дана након мучних сцена на подгоричком стадиону још нико у троуглу ФСЦГ – полиција – заштитарска служба, није усудио да преузме пуну одговорност за прекид утакмице у којој је голман Русије Игор Акинфејев добро прошао се опекотинама на врату првог степена.

Умјесто тога, два гласа која су одјекнула стигла су из самих националних савеза. Из ФС Русије су саопштили да је утакмица под Горицом најгоре организована гостујућа утакмица „зборнаје“ икада – изразивши чуђење како су двије супростављене навијачке групе могле да буду смјештене једна до друге, на истом прстену стадиона.

Други глас је стигао из ФСЦГ – од Зорана Лемајића, ни мање ни више него члана Извршног одбора „куће фудбала“ – који је у отвореном писму у Индије позвао Ђурђевца да „поднесе оставку и ћути“, јер је имао четири мјесеца да организује утакмицу.

UTAKMICA

Но, много више од прозивки на рачун генералног секретара одјекнула је Лемајићева порука о – тзв. „куповини навијача“.

„Не заобилазим одговорност свих чланова ИО и предсједника, јер ми већ годинама финансијски помажемо, боље рећи купујемо, групице такозваних навијача Црне Горе. То се ради да не би скандирали погрдно, прозивали селекторе, вријеђали играче, предсједнике, били пристојни, а они упорно раде по своме“, казао је Лемајић. Када члан руководећег тијела ФСЦГ говори о оваквом виду „сарадње“ Савеза и навијача – онда таква изјава има тежину и заслужује да јој се вјерује…

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Тако изгледа припејд „патриотизам“ дукљана. Плати па да се клати „Црна Горо волим те!“ Управо то постаје епитаф за епоху лажи и утјеривања националних осјећања.

  Але, але 🙂

 2. 0
  0

  Mlogo mi je milo što komentatori na ovom portalčiću sve znaju. Takođe mi je milo i drago što vole kad komšiji crkne krava. Mnogo ih volem zato što su tako dobronamjerni i što posle 500 godina duvanja drugom u …… znaju što je patriotizam.

 3. 0
  0

  А ти, београдско-новосадски гејвропејчићу који највише ”волеш” црвљиво пркно јевроатлантско, на надноси носа над родољубиве портале и не бљуј на њих своје содомске фекалије!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here