Насловна Политика Лекић: Власт злоупотребљава Његоша пред изборе на Цетињу

Лекић: Власт злоупотребљава Његоша пред изборе на Цетињу

5
ПОДИЈЕЛИ

Miodrag-Lekic-

Предсједник Демократског фронта Миодраг Лекић казао је да црногорска власт Његоша злоупотребљава због рачуница и политиканства, те да је прослава Дана парламентаризма и 200 година од Његошевог рођења намјерно помјерена неколико дана пред изборе на Цетињу. Свечана сједница поводом обиљежаваља Дана парламентаризма у Црној Гори и 200 година од рођења Петра Другог Петровића Његоша одржана је јуче у престоници.

Како преноси „Дан“, лидер ДФ-а Миодраг Лекић казао је да Демократски фронт није присуствовао свечаној сједници, јер се, између осталог, Његошу наноси једна велика неправда.

Он је казао да се Дан нарламентаризма обиљежава 31. октобра, а не 13. новембра како то ради садашња власт. Скупштина је раније одлучила да пошто је 31. октобра 1906. године на Цетињу конституисана прва Народна скупштина у Црној Гори, последњег дана октобра и буде обиљежаван Дан парламентаризма.

„Као истински поштоваци Његошевог дјела, човјека који је дао смисао црногорској историји, дао перспективе црногорске историје на бази етике и морала, видимо да Његоша злопутребљавају увођењем у, рекао бих, понекад блато рачуница, калкулација и политиканства. Пратимо, згражавајући се, потребу црногорских званичника, да одједном буду интимни с Његошем. Иде се на Ловћен, држе се бесједе, премијер иде у Беране а не помиње како се честити Беранци и Васојевићи трују, али имао је потребу да и тамо буде интиман с Његошем“, рекао је Лекић.

Лекић је позвао предсједника Скупштине Ранка Кривокапића и премијера Мила Ђукановића да објасне „које су то економске баханалије биле у КАП-у“.

„Позивамо особе са врха црногорске државе да се у парламенту ухвате правог посла. Без парада и пропаганда. Да предсједник Скупштине и премијер разјасне које су то економске баханалије биле у КАП-у. Инсталирани предсједник државе треба да објасни како се осјећа када предсједник Скупштине каже, а рекао је то прије два дана, да су његови људи гледали како се фаслификују избори у Рожајама“, казао је Лекић.

Лекић је јуче са делегацијом ДФ-а положио вијенац на споменик Његошу у истоименом парку у Подгорици, а затим и посјетио родну кућу владике Рада у Његушима.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Срамно, сад су се сјетили Његоша и јубилеја, а опрљали су све са афером ,,100 евра“.

  2. 0
    0

    Po najnovijim proročanstvima Cetinju prijeti potop. Ostaće Manastir i Njegoš! I ona šaka vjernog naroda koja se okuplja oko Mitropolita Amfilohija.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here