Насловна Политика Лекић: У Влади сједе потпредсједник и министар без легитимитета

Лекић: У Влади сједе потпредсједник и министар без легитимитета

3
ПОДИЈЕЛИ

Свима који држе до основних правила демократије и принципа јавне одговрности је јасно да су хаотични заплети у владајућој коалицији довели до нелегитимности актуелне црногорске владе. Премијер Ђукановић, ваљда заузет државним пословима, као да није примијетио да је ова држава остала без легитимне владе. Ако је то примијетио он очигледно нема намјеру да званично објави пад односно непостојање регуларне владе у насталим околностима, поручује лидер Демоса Миодраг Лекић.

miodrag lekic 1

„Док власт из године у годину задужује државу и грађане, стижући и до двије милијарде клијнетелистички већ потрошеног дуга са извјесном перспективом банкротства, док свакодневне вијести јављају о мафијашкој свакодневности од корупционашких афера из врха власти до  нових убиства по црногорским градовима, док се земља духовно – национално и територијано федерализује са свим последицама, држава најновијим дешавањима у владајућој коалицији улази и у институционалну агонију. Ова институционална криза и неозбиљност сада већ размјера које блокирају државно функционисање земље се потврђује и чињеницом да у тренутно нелегитимној влади сједе потпредсједник и министар из у овом тренутку неидентификованих политичких групација, у сваком случају без демократско–скупштинског легитимитета“, наводи Лекић.

Он сматра да је оставка сада већ нелегитимне Ђукановићеве владе једино логични расплет настале ситуације.

„Сваки други сценарио јесте манифестација лицемјерства и страха Ђукановића од губљења власти. Покушај привида нормалности чак и условима дубоке институционалне кризе који очигледно државу чини нефункционалном неће промаћи ни међународним партнерима са озбиљним последицама, прије свега на динамику европских интеграција. Апелујем на свеграђанско опозицине снаге у црногорском друштву, парламентарне и оне ван парламента, да одржимо могућу повезаност и сарадњу о овом тренутку, како бисмо заједно на демократски начин допринијели расплету дубоке државно институционалне кризе, а искључиво у интересу грађана ове земље“, закључује Лекић. 

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    А какав је твој и Даниловићев легитимитет Лекићу? И ти и Даниловић сте добили мандате преко ДФ, обојица са квоте НСД, па сте упртили мандате и утекли. Што не вратисте мандате НСД-у блефери, а? Ви да некоме причате о легитимитету??? Пи …

  2. 0
    0

    Lekicu batali se demagogije nego pravac ulica i protesti .Zalosno djeluje na sta je spao ovaj nesrecni danilovic pa angazuje ove tranje na portalu da tipkaju protiv DF za nadoknadu zvanu sendvic.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here