Насловна Друштво Лекић: СДП-у ништа не нудимо док је у коалицији са ДПС-ом

Лекић: СДП-у ништа не нудимо док је у коалицији са ДПС-ом

4
ПОДИЈЕЛИ

Miodrag-Lekic-

Миодраг Лекић, лидер Демократског фронта, казао је да ДФ није разговарао са Социјалдемократском партијом (СДП) о формирању техничке владе, нити ће им ишта нудити док су дио владајуће коалиције.

Лекић је интервјуу за лист „Дан“ казао да са предсједником СДП-а, Ранком Кривокапићем, комуницира у скупштинском амбијенту, као са другим посланицима.

Нијесмо понудили СДП-у формирање техничке владе, нити ћемо им ишта нудити док су дио владајуће коалиције. Ми смо у јавним наступима само истакли могуће позитивне стране транзиционог периода са техничком владом”, рекао је Лекић.

Лидер ДФ-а је, на питање докле СДП може играти дуплу игру, одговорио да је СДП пред избором и да морају предузети одговорност.

„Укратко, СДП је пред избором. Нека одлуче како хоће и нека преузму одговорност. Наша порука је јасна и принципијелна: прво изађите из криминалних структура и покажите на дјелу да сте за демонтажу корумпиране власти, а након тога можемо разговарати„, истакао је Лекић.

Он је, говорећи о локалним изборима који су одржани прошле седмице, у којима је ДПС побједио у све три општине, казао да их у ДФ-у сагледавају у контексту укупних избора који су се догодили у последњој години, заједно са предсједничким и парламентарним.

Упитан шта ће ДФ урадити поводом објављивања аудио-записа о куповини гласова на Цетињу и у Петњици, с обзиром да функционери те партије указују да је то директно утицало на резултате избора, Лекић је рекао да ти аудио-записи показују “да то није издвојена афера, већ систем”.

“Сачекаћемо крајњи политичко-правни исход свега, што уосталом очекује Европска унија. Након тога ћемо донијети одлуку о даљи политичким корацима, које у овом тренутку не желим да прејудуцирамо”, навео је он.

Лекић је, на питање како коментарише вербални напад премијера Мила Ђукановића на посланика Дритана Абазовића, рекао да је Ђукановића примјетан успон нервозе, те да се иза спољне ароганције често крије кукавичлук.

„Ђукановићева демонстрација осионости, склоност бестидном јавном изношењу неистина, етикетирања и пријетњи, демагошке манипулације, све то, нажалост, не представља новину за црногорску јавност. За ових двадесетак година промијенио је више националних стања и државних пројеката, уз континуитет сумњивих приватних послова, а наведене особине су остале непромијењене. Сада је примјетан успон нервозе, што се једино може тумачити могућим страхом од утемељења правне државе у Црној Гори, са свим последицама за поједнице који су изван правног поретка. Познато је да се иза спољне ароганције често крије кукавичлук„, сматра Лекић.

Он је истакао да Ђукановић „и даље успијева да јуначки оћути недавно поновљену тврдњу предсједника Скуштине Кривокапића да су Влада, дакле и њен премијер, заједно са партнерима изнијели новац из КАП-а“.

„Због страха од пада владе, од губљења власти, Ђукановић је оћутао ове тешке оптужбе главног коалиционог партнера. Али, зато је премијер стигао да уличарским језиком у парламенту вријеђа Дритана Абазовића, младог посланика, који својом демократском културом, образовањем и модерношћу симболизује наду да је Црна Гора уједињена око демократских вриједности још увијек могућа“, закључио је Лекић.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  nema meni dana bez DANa ,ali pitaj kolege iz D. FRONTAa ako ti ne znaš , oni će ti reći kako će ta grupa SAUČESNIKA i VRŠILACA vlasti kod vas doći

 2. 0
  0

  Наравно, браво! нека одлуче на колико столица ће да сједе. Јавно и отворено! Или Фронт или ДПС?

 3. 0
  0

  Након ног премијеровог испада од прије пар дана није им ваљда тешко да одлуче на коју ће страну!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here