Насловна Политика Лекић: Са Милићем сам размотрио иницијативу о влади народног јединства

Лекић: Са Милићем сам размотрио иницијативу о влади народног јединства

2
ПОДИЈЕЛИ

,,Током разговора са Срђаном Милићем размјенили смо мишљења о актуелном, веома забрињавајућем стању у црногорском друштву, посебно о сталном и драматичном економско социјалном деградирању услова живота грађана. Обојица смо били сагласни да на дубоку економску кризу коју прате незаустављене појаве криминала и корупције не постоји адекватан, а најмање реформски одговори државних институција које се и даље урушавају, неријетко некомпетенетношћу и честом неаутономношћу, задржавајући статус кво погубан за грађане ове земље. Посебно је било ријечи о потреби заједничког одговора опозиције на дубоку економско политичку кризу у земљи. Заједно смо анализирали иницијативу о формирању владе народног јединства, која би као прелазна имала прецизне циљеве и рок постојања“ изајвио је Миодраг Лекић, предсједник ДФ-а.

Milic-Lekic

Лекић се данас састао са Срђаном Милићем. Двојица лидера разматрали су иницијативу владе народног јединства. 

,,Та влада би, на бази пуног легитимитета подршке у парламенту, и што је важно пуне подршке грађана земље, имала за циљ да хитним мјерама заустави економско социјални слом друштва. Такође, њена битна улога би била борба против криминала и корупције са конкретним и мјерљивим резултатима. Трећи ургентни задатак владе народног јединства би било стварање нормативних и стварних услова за одржавање слободних и регуларних избора“ навео је предсједник ДФ-а.

Лекић је овим састанком, затворио првио круг разговора са другим опозиционим лидерима. Предсједник ДФ-а је најавио и заједнички састанак  свих субјеката који подржавају стварање прелазне владе.

,,Током наставка ове значајне иницијативе сви субјекти који подржавају ову идеју би уз пуну аутономност даље сарађивали анимирајући и шире грађанско опозиционе снаге нашег друштва. Послије првог круга разговора које сам имао са опозиционим субјектима, ускоро би се одржао заједнички састанак свих снага које подржавају иницијативу о формирању прелазне владе народног јединства како би се наставило са операционализацијом ове јавно одговорне иницијативе“, закључио је Миодраг Лекић.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    То би свакако била добра вијест, али бојим се да нико од парламентарних странака из власти није спреман да подржи предлог стварање владе народног јединства. Шта у том случају ? Протести ? Дефинитивно напуштање парламента од стране цјелокупне опозиције? Све се опције морају добро проанализирати, осмислити и видјети шта о томе мисле грађани, европске институције и стране амбасаде у Црној Гори.
    Подршка.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here