Насловна Политика Лекић: Признаћемо изборе ако буду регуларни и обрнуто

Лекић: Признаћемо изборе ако буду регуларни и обрнуто

0
ПОДИЈЕЛИ

Лидер Демоса, Миодраг Лекић, изјавио је за Вијести да ће та партија признати резултате избора, ако избори буду регуларни и обрнуто.

Он је рекао да се у многим случајевима злоупотреба које су представници опозиције који учествују у контроли државних органа представили јавности не ради само о сумњама, већ о документованим анализама и предметима. Лекић је додао да постоје опструкције у раду опозиционих представника, али да то за њега није неочекивано.

На новинарско питање о томе како доживљава своју партију, као опозициону или као владајућу, с обзиром на то да је дио Владе изборног повјерења, те да ли има проблема са тим што је дио система и што ће преузети одговорност за изборни резултат који може бити предмет изборне крађе, Лекић одговара:

„Грађанима је јасно да је Демос опозициона странка. По свему, од програмских циљева до свакодневног дјеловања.“

На питање да ли је задовољан радом министара и функционера опозиције који су ушли у државне институције, Лекић је казао да је кратко вријеме дјеловања опозиционих представника у институцијама ишло према очекивањима, да има и опструкција у конкретном дјеловању опозиционих представника и да то није неочекивано.

„Да подсјетим, наш циљ није да поправљамо систем, већ да га демонтирамо, и то на оним мјестима гдје се не поштује закон“, истакао је.

Лекић је додао да они случајеви који буду за тужилаштво ићи ће тужиоцима.

Лидер Демоса коментарисао је и однос ДФ-а према одлуци Демоса да уђе у Владу:

Најбоље ће грађани процијенити и донијети суд о свему томе. Иначе, репертоар, све једно са које стране он долазио, таблоидне или политичке политикантских дисквалификација и примитивно изрицаних клевета, увреда, јавних неистина заслужује презир. Прокламована је слобода говора, па остаје и сваком право да коментарише друштвене токове ријечима које изабере, ријечима којима приказује и своје лице. Ми смо концентрисани на смјену ДПС-а на сљедећим изборима, уз жељу да ка том циљу удружимо опозиционе снаге. Да прије свега озбиљношћу задобијемо повјерење грађана. Зато ће Демос његовати колегијалне односе сарадње са свима који се окупљају око тог циља и хоће да опозиционо, међусобно коректно, сарађују“. казао је лекић

О наводима да америчка амбасада управља његовом партијом, Лекић је изјавио да је то колосална глупост.

„Исти карактер, из синдрома балканског шпијуна и подваљивања другом, имају измишљотине да Демосом управљају Удба, масони, медији, војне организације и ко све не. Демос има добру и уравнотежену сарадњу са дипломатским представницима. А одговорно и јавно изјављујем да контактирам у једнакој мјери, дакле једнако временски и у садржају, са грчким, француским, америчким, руским, аустријским, чешким итд. амбасадорима“, изјављује лидер Демоса.

На питање новинара да ли је извјеснија варијанта да на изборе Демос иде у коалицију са Грађанским покретом УРА, Лекић каже:

„Као што је познато, Демос је у овом моменту у техничкој сарадњи са УРА, СДП и одређеним бројем нестраначкиих особа. И додајем у коректној сарадњи. Та сарадња не прејудицира изборну коалицију. Ми о томе нисмо ни разговарали. Став Демоса је познат. Изабраћемо онај модел који озбиљне анализе и истраживања покажу најоптималнијим за обарање власти Мила Ђукановића. Дакле, Демос је спреман и на самосталан наступ, али и за шира опозициона удруживања, зависно од резултата озбиљних истраживања и озбиљног организовања на опозиционом плану„, каже Лекић.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here