Насловна Политика Лекић: Пријетње предсједника „упаљеног мозга“ су одраз његове немоћи

Лекић: Пријетње предсједника „упаљеног мозга“ су одраз његове немоћи

0
ПОДИЈЕЛИ

Његова неодољива жеђ за диктатуром је жеља за успостављањем хијерархије на коју је као некадашњи полицајац навикао. Предсједник под заклетвом упорно крши све општинске и државне прописе.
pljevlja
Предсједник клуба одборника Демократског фронта Милан Мијо Лекић, у саопштењу за јавност, прокоментарисао је иступ Мирка Ђачића, предсједника општине, на сједници локалног парламента одржаној у четвртак 29. јануара.

Лекић наглашава да је Ђачић, страхујући да уђе у расправу са било којим од одборника Демократског фронта, искористио завршну ријеч да „неистинитим наводима на кукавички начин прозива одборнике ДФ-а“.

„Из нама непознатог разлога, Мирко Ђачић показује прве знаке неконтролисаног понашања, пропраћеног вулгарним пријетњама и нападима на одборнике Демократског фронта који је као освједочени предводник опозиционе борбе у локалном парламенту одавно објелоданио карактер Мирка Ђачића и широј јавности доказао о каквом је човјеку заправо ријеч.

Његова неодољива жеђ за диктатуром је жеља за успостављањем хијерархије на коју је као некадашњи полицајац навикао. Предсједник под заклетвом упорно крши све општинске и државне прописе. Кафанско понашање Ђачића наводи нас да предложимо ангажовање обезбјеђења приликом засједања Скупштине општине. Добацивање и упадање у ријеч сваком од одборника Демократског фронта, у стилу који не приличи једном предсједнику и прије свега лијепо васпитано човјеку, постало је све интензивније. Врхунац Ђачићеве бламаже су пријетње упућене предсједнику клуба одборника Демократског фронта у стилу „оставићу те без хљеба“. „Оставити без хљеба“ је реторика злонамјерних људи из ДПС-а, који, изгледа, намјеравају да опет тјерају на улицу запослене из општине и јавних предузећа. Таква реторика се управо јавља услед „упаљеног мозга“ „предсједника у покушају“ који константно сије мржњу и страх. Очигледно је да Ђачића све мањи број људи и у ДПС-у доживљава за озбиљно – наводе у саопштењу из клуба одборника Демократског фронта, питајући Ђачића шта би се догодило када би они почели да износе у јавност податке из његовог личног живота.

„Вјероватно би услиједила оставка и опет бјекство у топлије крајеве – истичу из ДФ-а, и наглашавају да је ово очигледно најгора локална власт у историји Пљеваља.

„Оволика количина неспособности и нестручности је несхватљива. Ниједна одлука и ниједан акт које је разматрала Скупштина нијесу били у потпуности усклађени са законом. Предсједник са својим тимом самозваних стручњака није успио да одбрани ниједан предложени акт. Нама из Демократског фронта прија апсолутна доминација и поигравање са руководством општине. Приликом избора кадрова лијепо смо вас упозоравали – доказано неуспјешни, никада не могу бити успјешни, па како год да их позиционирате – истиче Лекић, и сугерише предсједнику општине да може да се не слаже са одборницима Демократског фронта, па чак и да има нешто лично против њих, али да мора да поштује грађане који су им указали повјерење.

„Ако нијесте у могућности да будете предсједник свих грађана, да контролишете своје понашање, да штитите интересе Пљеваља, а не Подгорице, да зауставите дискриминацију српског народа, онда је часније да се повучете док је вријеме. Како год да поступите, ваш мандат, све су прилике, неће дуго трајати – поручује Милан Лекић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here