Насловна Политика Лекић: Пратимо потребу званичника да буду интимни са Његошем

Лекић: Пратимо потребу званичника да буду интимни са Његошем

0
ПОДИЈЕЛИ

Miodrag-Lekic-

Лидер Демократског фронта, Миодраг Лекић, изјавио еј да највиши црногорски званичници злоупотребљавају Петра Другог Петровића Његоша у дневно политичке и пропагадне сврхе, позивајући државне челнике да у парламенту ријеше највеће друштвене проблеме, преноси Мина.

Он је казао је да посланици Фронта, поред ранијег селективног бојкота парламента због афере Снимак, нијесу присуствовали данашњој сједници на Цетињу, због тога што је засиједање организавано три дана пред локалне изборе и што има политичко-пропагандни карактер.

„Данас није годишњица парламентаризма већ 31. октобра, а прослава је намјерно помјерена неколико дана пред изборе“, изјавио је Лекић на конференцији за новинаре.

Он је саопштио да је Црна Гора у парламентарној кризи, гдје се не зна „ко је већина а ко мањина“.„Парламент је мјесто за озбиљан дијалог и за излазак из дубоке политичке кризе“, истакао је Лекић.

Он је навео да црногорски званичници Његоша злоупотребљавају, „увођењем у блато дневних политичких рачуница и политикантсва“.

„Пратимо потребу званичника да буду интимни са Његошем, а ради се о јавном нападу, иде се на Ловћен и држе се бесједе“, рекао је Лекић.

Он је навео да премијер Мило Ђукановић, приликом посјете Беранама, није саопштио ништа о тровању Беранаца, „због неодговорности локалне и државне власти“.

Лекић је позвао државни врх да се у парламенту ухвате правог посла, без, како је навео, параде и правих пропагадних трикова и да разјасне више ствари.

„Предсједник Скупштине, Ранко Кривокапић и Ђукановић треба да разјасне баханалије које су се десиле у Комбинату алуминијума, а инсталирани предсједник државе треба да објасни како се осјећа када Кривокапић каже да су људи из његове странке гледали како се фалсификују избори за шефа државе у Рожајама“, прецизирао је Лекић.

Највиши званичници, сматра Лекић, треба да се оставе умишљених „Његошевских висина“ и патетике и кича који су створили, „ а треба да се ухвате у коштац са реалним проблемима што очекује јавност“.

„Нијесмо данас на Цетињу али јесмо са Његошем, и обиљежићемо дан његовог рођења без помпе и рефлектора“, навео је Лекић.

Функционер Фронта, Горан Даниловић најавио је да ће Лекић са делегацијом тог савеза данас обићи Његошеву родну кућу, „и одати почаст великану“.

Представници Фронта су након конференције за новинаре положили вијенац у Његошевом парку у Подгорици.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here