Насловна Политика Лекић: Позивом ОЕБС-у, ДПС признао да је Црна Гора у кризи

Лекић: Позивом ОЕБС-у, ДПС признао да је Црна Гора у кризи

1
ПОДИЈЕЛИ
Фото: Антена М

Најновији јавни позив ОЕБС-у изражава признање власти да се земља налази у кризи, сматра предсједник Демоса Миодраг Лекић.

Како је казао у разговору за „Дан“, макар изражавао и одређену конфузију, можда и изнуђену тактику због сложених прилика у врху власти, тај гест не бих потцјењивао.

Не вјерујем да се ОЕБС може укључивати у рјешење кризе без позива другој политичкој половини земље. Другим ријечима, ако се власт или њени сегменти устручавају или не смију да директно позову опозицију да се заједно нађе рјешење за дубоку кризу, па дакле позивају опозицију преко ОЕБС-а и то је опција, истина нешто замршенија„, навео је Лекић.

Додао је да, наравно, и опозиција има своју одговорност у насталој кризи.

 • Мора се бити, због интереса земље, у исто вријеме принципијелан и флексибилан. С једне стране, не напуштати политику бојкота и три позната захтјева за превазилажење кризе, и с друге бити спреман за дијалог којим би се нашао компромис, а тиме и операционализовали демократски захтјеви опозиције, поручио је лидер Демоса.

Како је оцијенио, „иза ситних пожтикантских изјава и игара које представљају лажну политичку динамику се крије циментирање све рискантније кризе. Криза се, каже Лекић, „не може ријешити пинг-понг изјавама ниског, инаџијског формата, у чему предњаче представници власти чија је одговорност за циментирање кризе објективно највећа.

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  Ako nastavite da Markovica smatrate Premijerom, onda ste zaista Opozicija i zasluzujete da ostanete opozicija.

  Na kojim izborima je Milo pobedio zajedno sa manjinama? 16 oktobra 1916? Koriscenjem ovog drzavnog udara? Kakvo je to zezanje?

  Za mene su Dusko, Milo, Aco, sestra Kaliperovic – OPOZICIJA.

  Vlada je formirana na prevaru, kad smo svi (ukljucujuci EU/US) mislili da je sprecen drzavni udar i krvoprolice u PG. DF se ritao, ali smo svi mislili do ovog sudjenja na TV, da je tu bilo nesto.

  Sad kad vidimo da je cela prica o drzavnom udaru bila lose smisljena KOMEDIJA, kako mozemo da govorimo o Milovoj „vladi“, kao da se nista nije desilo, i da je Milo sa manjinom odneo POBEDU?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here