Насловна Политика Лекић: Ђукановић не осуђује криминалне групе из ДПС-а из страха да не...

Лекић: Ђукановић не осуђује криминалне групе из ДПС-а из страха да не проговоре

6
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Демоса Миодраг, Лекић на састанку Општинског одбора те партије у Будви осврнуо се на јучерашњу изјаву Ђукановића том граду да његова партија не осјећа никаву кривицу за стање у будванској општини, чији су чланови Сада већ и у званичном својству криминалане групе вишеструко унизли Будву говори много тога, прије свега о степену његове отуђења од реалности и демократских норми, казао је „Таква изјава представља не само скандал, већ и својеврсни аутопортрет премијера који политику своди на изборну побједу, у нашим условима најчешће нерегуларну, заборављајућу да је суштина демократије начин како се врши власт“, рекао је Лекић.

Лекић је казао да је у Будви функционисала неконтролисана власт, са резултатима у користи појединаца и група, на штету општине којој остају дугови и брука.

„Нажалост, нема битних разлика ни у односу на друге општине. Евентуалне разлике су појавне, не суштинске, и огледају се само у томе да у друге општине очигледно запослени тужилац није још сасвим стигао.Наравно нама је јасно да Ђукановићева наводна ширина, односно неосуђивање криминалних група из ДПС и Будве проистиче из страха да колеге из криминалне групе не проговоре јавно о заједничком раду.
Пошто је корумпирао парламент сводећи га на најниже гране у његовој историји, Ђукановић сада највљује нове изборне побједе, и то почев од Будве. Притом рачунајући и даље на оне који су спремни да гутају тај пропагандно-корупционашки смог“, рекао је Лекић.

Лекић је увјерен да Ђукановић неће у томе успјети, из неколико разлога:

„Прво, иако се оваквим изјавама о континуитету владања у Будви, наставља потцјењивање грађана, извјесно се буди негдје до сада затајена грађанска храброст наших грађана. Друго, учинићемо све, и то мора бити један од примарних задатака опозиције, да контролишемо изборни процес, спријечимо злоупотребе државних ресурса као суштинске претпоставке за изборну побједу. Треће, опозиционе снаге, макар оне које то хоће, треба да сарађују на осмишљењом обједињавању снага, а разумије се, на бази узајмне коректности, уважавања, политичке културе и јавне пристојности. Грађани су уморни од комбинације тешких ријечи и јаловог политиканства. Траже озбиљну алтернативу која ће заслужити већинско повјерење“, рекао је Лекић.

Он је саопштио да су наведена три елемента гарант побједе демократске алтернативе, дакле пад ДПС на предстојећим изборима.

„Демос ће наставити да се, поред дневног указивање на деградацију земље на политичко институционалном, економском и кутурном плану, потврди као озбиљна демократска алтернатива у земљи.
Зато држимо до озбиљности и јавне пристојности. Зато ће за нас и гласати озбиљна и пристојна Црна Гора. Хоћемо да заслужимо повјерења озбиљним радом, спремношћу да водимо државу на принципима демократије, стучности, политичке културе. Такав приступ потврђује и данашњи избор руководства општинског одбора Демоса у Будви на чијем челу је угледна личност из културе, сада већ и политике, Луција Ђурашковић. Заједно хоћемо да вратимо углед Будви упркос незаслуженој компромитацији овог града од стране кадрова ДПС“, закључио је Лекић.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Срам те било, Лекићу! Ти као дио власти, критикујеш власт, односно себе! Ако си се продао, а јеси, ред ја да ћутиш. Или су ти наредили да се огласиш, да завараш људе, а доста си варао и лагао! СТОП ЛАЖНОЈ ОПЗИЦИЈИ!

  2. 0
    0

    Dobro, Lekicu, sto se ti ne oglasi na prozivanje onoga doktora iz Bara, kojega je smijenila policija, odnosno, Danilovic, i doveo onoga Rakocevica. Zasto. Zato, Lekicu, sto ne smijes, jer je tebi Danilovic – pretpistavljeni. Pa valjda je Danilovic starjesina Lekicu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here