Насловна Политика Лекић, Даниловић, Миљанић и Асановић желе да формирају посебан посланички клуб

Лекић, Даниловић, Миљанић и Асановић желе да формирају посебан посланички клуб

8
ПОДИЈЕЛИ

Дан након што је иступио из НОВЕ, досадашњи замјеник предсједника ове партије, Горан Даниловић, заједно са дојучерашњим колегама из Демократског фронта, Миодрагом Лекићем и Зораном Миљанићем, затражио је да Демократска странка јединства Радована Асановића буде посебан посланички клуб у Скупштини Црне Горе.

lekic-danilovic

Четири одлазећа посланика Демократског фронта затражили су да један од конституената овог савеза – Демократска странка јединства постане посебан посланички клуб, који це убудуће бити дио Демос-а, новоосновоане партије досадашњег лидера Фронта Миодрага Лекића.

Лекић, Горан Даниловић и Зоран Миљанић потписали су данас захтјев Радована Асановића да његова партија у Скупштини дјелује самостално, на шта, како тврде, има право.

Док Горан Даниловић своје даље потезе и идеју Демос-а већ представља досадасњим колегама који га подржавају, у Новој српској демократији (НОВА) немају коментар на његов одлазак.

Аналитичари процјењују да партија досадашњег лидера Фронта може у одређеној мјери угрозити овај опозициони савез.

Дан након што је иступио из НОВЕ, досадашњи замјеник предсједника ове партије, Горан Даниловић, заједно са дојучерашњим колегама из Демократског фронта, Миодрагом Лекићем и Зораном Миљанићем, затражио је да Демократска странка јединства Радована Асановића буде посебан посланички клуб у Скупштини Црне Горе.

„Заједно са господином Асановићем, предсједником Демокрастке странке јединства, који је потписник коалиционог споразума и има легитимитет. Лекић, Миљанић и ја, потписали смо заједнички захтјев да нам се одобри формирање клуба посланика“, истакао је Даниловић.

На тај начин, некадашњи цланови Фронта избјегли би одлазак у већ постојеци независни клуб посланика у парламенту.

Као посебан посланички клуб, Демократска странка јединства уствари би убудуће била дио демос-а, Лекићеве партије у оснивању.   

„Вјерујем да су то добре вијести и да це људи испоштовати, наше колеге парламентарце, нашу жељу да се неће правити сметња нити било каква закулисна незаконска радња, јер сам потпуно убијеђен у овом тренутку да на то имамо право“, додао је Даниловић.

Са свим што планирају, каже Даниловић, вец је упознао око 15 чланова општинског одбора НОВЕ у Бијелом Пољу, који, како тврди, себе виде такође у Демос-у.

„Ја сам јутрос разговарао са Лекићем, упознао се са програмским начелима са скоро завршном верзијом статута и програма и схватио да обећање које је јавно учињено и раније – да ће то бити постулати некадашњег ДФ остају у суштинии, зацртани циљеви ДЕМОС-а“, рекао је Даниловић.

Предраг Терзић досадашњи члан НОВЕ такође је казао да прелази у Демос.

„Ја сам од данас и званично у Демосу зато сто вјерујем у ту идеју, вјерујем у демократију, вјерујем у народ у толеранцију, у мир“.

Одлазак Даниловића, али и још неких чланова партије, у Новој, која наставља да функционисе у оквиру ДФ-а, данас нијесу жељели да коментаришу.

Далиборка Уљаревић из Центра за грађанско образовање каже да је у овом тренутку тешко процијенити у којој мјери Демос може угрозити Демократски фронт.

„За очекивати је да ДФ изгуби дио своје подршке на рачун онога што ће бити не само подршка Демосу, него можда један број разочараних гласача, при чему је реално такође очекивати да Демократски фронт остане и даље једна од најјачих опозиционих структура“, казала је Далиборка Уљаревић, извршна директорка Центра за грађанско образовање (ЦГО).

Уљаревић такође констатује да уситњавање опозиције доводи само до прерасподјеле гласова унутар опозиционог бирачког тијела а гласачко тијело власти остаје нетакнуто.

„Међутим, у неком наступајућем периоду када дође до укрупњавања у једној структури која це укључивати УРУ, ону структуру коју најављује Бечић као млади перспективни политичар и ону коју најављује Миодраг Лекић, онда имамо једну озбиљну листу која це повући значајан број опозиционих гласова“, рекла је Уљаревић.

Она закључује да ће у сусрет новим изборима, због изборног система, опозиција морати да се укрупњава, ако жели да уђе у парламент.   

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Браво Горане, коначно се прича уозбиљила, и сада је све ок. Биће ово добро.

 2. 0
  0

  Ipak ništa od Demosa, ovi svi prelaze u Demokratsku stranku jedinstva. Pa ovo je komedija, prvo ljude zovu kod Lekića a onda ih vode kod Asanovica, pa ponovo kod Lekića…

  • 0
   0

   Nisi ukapirao, oni pokušavaju da formiraju klub poslanika koji će se zvati Demokratska stranka jedinstva, jer je to važno zbog para i sredstava koje dobijaju klubovi. Ali Lekić je formirao Demos, i ne pristaje da mu se sad u to miješa ta DSJ, ali većina u Demosu traži da se Demos preimenuje u Demokratska stranka jedinstva.

 3. 0
  0

  Asanovic je kastastrofa, parazit i šleper.Lekic se nece usreciti ni sa Asanovicem ni sa Danilovicem.Umjereni Crnogorci i oni drugi, kad vide da je Lekicu prva violina Daniloovic steci će odbojnost prema Demosu.Danilovic u pentziju podhitno i time spasi obraz.!6 godina si bre u politici, dokle?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here