Насловна Политика Ле Пен победио ћерку у спору, не могу да га смене

Ле Пен победио ћерку у спору, не могу да га смене

0
ПОДИЈЕЛИ

Бивши лидер Националног фронта Жан-Мари Ле Пен забележио је нову правну победу над својом ћерком Марин Ле Пен онемогућивши јој тако да га смени.

LE PEN

Марин Ле Пен, која је сада на челу десничарске странке коју је основао њен отац, покренула је почетком месеца гласање путем поште о промени статута Националног фронта, како би била укинута позиција почасног председника на којој се налази њен отац.

Жан-Мари Ле Пен је тужио странку, а суд у Нантеру је одлучио да гласање треба да буде обустављено.

Национални фронт је уложио жалбу коју је суд у Версају данас одбацио, потврдивши одлуку нижег суда.

Суд је донео одлуку да ће гласање бити суспендовано док не буде организована генерална скупштина у складу са садашњим статутом.

Ово је трећа правна победа Ле Пена у сукобу са Марин која је у мају избацила оца из странке због контроверзних изјава о нацистичким гасним коморама, пренео је АФП.

Кап која је прелила чашу биле су његове изјаве да су нацистичке гасне коморе само историјски „детаљ“, а да Француска треба да се сложи са Русијом како би спасле „бели свет“.

Међутим, суд је одредио да он буде враћен међу чланове будући да његова суспензија „крши статут“ тиме што није наведено да је реч о привременој мери до дисциплинског поступка.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here