Насловна Политика Лазовић најавио: Брзо ће нова странка за праве социјалдемократе

Лазовић најавио: Брзо ће нова странка за праве социјалдемократе

2
ПОДИЈЕЛИ
Бивши потпредсједник Социјалдемократске партије СДП и оснивач те партије Вујица Лазовић резигнирано констатује да су они који су имали намјеру да разбију ту странку то и успјели. Он је у разговору за Викенд новине казао да је увјерен да би покушај рушења Владе у овом тренутку био раван угрожавању националних интереса.lazovic-vujica
Лазовић је рекао да су нерадо урадили, али одавно се осјећало да то више није онај СДП.
„На челу са предсједником, без имало осјећаја и жеље да сачувају јединство, они који су имали намјеру да разбију ту партију успјели су. Ми идемо даље. Брзих дана ће сви они који искрено вјерују и осјећају праву социјалдемократију бити у прилици да имају своју странку. На томе интензивно радимо“, најавио је он.
На питање да ли постоји ли могућност кохабитације ДПС-СДП независни посланици и министри из групације Ивана Брајовића Лазовић је казао да очекује да то буде један од могућих сценарија.
„У овом периоду до расписивања избора, а сви смо свјесни да то брзо долази, могуће је ово, али и друга рјешења. О томе не бих сад премного говорио. Видјећете ускоро. Добрим аналитичарима све је већ познато, а многи други ће бити затечени“, истакао је Лазовић.
Одговрајући на питање да ли очекује да предсједник Скупштине и СДП-а Ранко Кривокапић у парламенту постави питање повјерења Влади Лазовић је рекао да сви који сада покушају рушити Владу би озбиљно довели у питање националне интересе Црне Горе због позивнице за НАТО коју до краја године очекујемо.
„У том смислу, нема аргумената којима се може правдати такав покушај“, сматра Лазовић.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here