Насловна Друштво Лазовић: Лазаре, хоће ли и мене хапсити

Лазовић: Лазаре, хоће ли и мене хапсити

3
ПОДИЈЕЛИ

boro-lazovic-

Први човјек који је био обавијештен о хапшењу актуелног градоначелника Будве Лазара Рађеновића због афере „Кошљун” био је његов партијски колега и суграђанин Боро Лазовић, потврдио је телефонски разговор снимљен током примјене мјера тајног надзора.

Тај разговор је преслушан јуче у судници Вишег суда у Подгорици на суђењу оптуженима у предмету „Кошљун”.

Ало, Лаки, дошла је полиција код мене, само да знаш“, саопштио је Рађеновић Бору Лазовићу, иначе предсједнику будванског одбора ДПС-а, који га је потом упитао „оће ли и код мене”.

Lazar-Radjenovic-gradonacelnik-Budve-2605-

Рађеновић је на јучерашњем суђењу казао да је позвао Лазовића као пријатеља да га обавијести о свом хапшењу. Он је испричао да су на дан његовог хапшења у новинама објављене фотографије на којима се налазе он, Боро Лазовић и Александар Тичић, а везано за продају земље на брду Кошљун.

Лазовић се забринуо за мене, па је из тог разлога у овом телефонском разговору звучао тако деконцентрисано“, казао је Рађеновић.

Прије овог разговора, забиљежено је и више разговора између Лазовића и Вида Рађеновића, једног од оптужених у предмету „Кошљун”.

Докази о исплати

У разговору који су водили 10.10. 2014. године, Лазовић позива Вида Рађеновића да се негдје нађу и попију кафу, а снимљен је и телефонски разговор између њих двојице у којем предсједник будванског ДПС-а инсистира на њиховом сусрету. Лазовић је потом преко телефона обавијестио Лазара Рађеновића да је уговорио сусрет са Видом.

Лазовић ми је раније казао да је недавно чуо да га је Видо Рађеновић оптужио пред специјалним тужиоцем везано за неке паре и да би желио да се тим поводом сретне с њим. Одговорио сам му да уради како мисли да треба, а онда ме је он позвао да коментарише њихов разговор, у којем му је Видо помињао неке гаранције, али није било приче о парама“, казао је Лазар Рађеновић.

BUDVA

На јучерашњем суђењу преслушан је и разговор између шефице филијале Прве банке у Будви Иване Станојевић и њеног колеге из Котора Станисава Суботића о исплати 400.000 евра за које оптужена Јелица Петричевић тврди да су, без обзира што је та свота књижена у Подгорици, исплаћене у будванској филијали Прве банке.

Уколико би се банка више потрудила, могла би наћи доказ о исплати тог новца у филијали у Будви. И сама Ивана Станојевић каже да није детаљније тражила ту документацију у Будви“, изјавила је Петричевићева.

Преслушан је и разговор између Иване Станојевић и архивара Прве банке Радана Радомана. Петричевићева је након тога казала да је Станојевићева на саслушању пред специјалним тужиоцем 29.4.2014. тврдила да није знала за уговоре о кредиту и депозиту, а „из овог разговора се јасно види да је и те како знала за кредит и депозит и да се за њих посебно интересовала”, Петричевићева се запитала и одакле је Станојевићева сазнала какву је она изјаву дала пред тужиоцем, уз оцјену да је га чињеница компромитујућа за тужилаштво јер се изводи закључак да је њена бивша колегиница припремила свој исказ да би њу оптужила.

Убићу те, мајке ми

Убићу те, мајке ми, које су све екипе око тебе. Звала сам оног Радомана из архиве, који ми је рекао да ће то да провјери. Заборавила сам ти рећи. Имаш два уговора о депозиту, а један од њих је важећи“, дио је разговора између Иване Станојевић и непознате мушке особе.

prva banka

Петричевићева је истакла да се из свих тих разговора може закључити да су Ивана Станојевић и Миодраг Вучинић били веома ангажовани у том послу.

„Иако тврде да су само технички одрадили овај посао, они су били главни актери свега тога, а сада желе да кривицу пребаце на мене“, казала је Петричевићева и изразила сумњу да постоји нека веза између тужилаштва и та два свједока.

 Суђење ће бити настављено 2. априла.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Петричевићева је након тога казала да је Станојевићева на саслушању пред специјалним тужиоцем 29.4.2014. тврдила да није знала за уговоре о кредиту и депозиту, а „из овог разговора се јасно види да је и те како знала за кредит и депозит и да се за њих посебно интересовала”, Петричевићева се запитала и одакле је Станојевићева сазнала какву је она изјаву дала пред тужиоцем, уз оцјену да је га чињеница компромитујућа за тужилаштво јер се изводи закључак да је њена бивша колегиница припремила свој исказ да би њу оптужила.

    одакле,е чујеши ти њу.Независно судство и правна држава и она поставља оваква питања.И за ово је исто оптужити.Вријеђање државе,и свијетли лик нашег владара.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here