Насловна Друштво Лажна узбуна у Будви: Мислили да је у замотуљку дрога или експлозив

Лажна узбуна у Будви: Мислили да је у замотуљку дрога или експлозив

1
ПОДИЈЕЛИ

Полиција истражује ко је испред стана С. З. у Будви оставио замотуљак, који је и инспекторе у почетку истраге подсјећао на упаковану дрогу, а власника стана на експлозив.

f00019412346ecd02852e864979affad

Прелиминарни налази, међутим, показали су да се са Бјелопољцем неко грубо нашалио – у замотуљку није било ни психоактивних супстанци, али ни бомбе.

Паковање облијепљено селотејп траком, у четвртак 19. фебруара подигло је на ноге будванску полицију и станаре зграде у будванском насељу Лази. Полицију је алармирао Бјелопољац, који је и примијетио да му је неко оставио “поклон” испред врата стана у ком живи.

Он је полицији, тврде саговорници “Вијести”, казао да мисли да се ради о експлозиву.

„Пар сати прије тога, у Подгорици је одјекнула разорна бомба и прво на што су и станари помислили, био је експлозив”, тврди извор “Вијести”.

Исти саговорник казао је да су инспектори, током увиђаја, наводно на основу дроп теста, тврдили да је у замотуљку кокаин. Та информација међутим није потврђена из Управе полиције.

Из Управе су казали да су 19. фебруара, у ходнику зграде у Лазима пронашли пвц кесу облијепљену селотејп траком, као и још једну сличну пвц кесу на спољашњим степеницама зграде.

„Пвц кесе са садржајем прашкасте материје су изузете у консултацији са замјеником вишег државног тужиоца у Подгорици који је исте вечери, са лица мјеста, упознат о проналаску наведених предмета односно материје. Материја која се налазила у кесама тестирана је на опојне дроге и утврђено је да прашкасти садржај пронађен у овим пвц паковањима није опојна дрога”, одговорили су из полиције, не прецизирајући шта је у замотуљку.

Да су инспектори вјеровали да је у питању дрога, потврђује и одговор Врховног државног тужилаштва (ВДТ).

„Полиција ЦБ Будва обавијестила је ОДТ у Котору о проналаску замотуљка испред врата стана С. З. у Будви, за који је постојала сумња да се ради о већој количини дроге”, пише у одговорима из ВДТ- а.

Они су појаснили да је ОДТ у Котору наложило да се пронађени замотуљак изузме и изврши прелиминарна анализа “у циљу утврђивања да ли се ради о дроги и о свему обавијести више државно тужилаштво у Подгорици”.

“Накнадно је утврђено да није у питању дрога”, казали су из ВДТ-а.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Odmah, za rad sigurnosti ostalih stanara pomenute zgrade, ispitati otkud novac tom bjelopoljcu da kupi stan u Budvi. Ukoliko je sumnjiv izvor sredstava, iz kojih je kupljen stan, odmah ga iseliti iz te zgrade dok ne objasni otkuda mu novac. Na taj način bi zaštitili ostale stanare od eksplozija kojim kriminalci jedan drugom naplaćuju dugove.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here