Насловна Политика Лавров уочи посјете Београду: Србија може да рачуна на Русију

Лавров уочи посјете Београду: Србија може да рачуна на Русију

0
ПОДИЈЕЛИ

Србија може да рачуна на Русију у заштити суверенитета и територијалног интегритета, саопштило је данас руско Министарство спољних послова уочи посете шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Београду.

Како преноси руска агенција ТАС С, током дијалога Русије и Србије посебна пажња биће посвећена подршци на очувању мира и стабилности на Балкану, пре свега на Косову.

„Србија може да настави да рачуна на подршку Русије у заштити суверенитета и територијалног интегритета, пре свега Косова”, наводи се у саопштењу позивајући се на успешну сарадњу две земље на међународној сцени.

Министарство наводи да се тежње Србије да постане члан ЕУ не сматрају сметњом за даљи развој односа са Русијом и подсећа да Србија није подржала санкције ЕУ уведене Русији, као и да води балансирану политику када се ради о Украјинској кризи.

„Учешће српске делегације као посматрача у Организацији споразума колективне безбедности и сарадње (ЦСТО), посета генералног секретара те организације Николаја Борђуже Београду у априлу и заједничка војна вежба одржана у новембру је демонстрација балансираног курса који води Србија и доказ о постојању искрене неутралности у тренутним компликованим околностима у Европи”, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here