Насловна Политика Лавров: Снагама косовских Албанаца није место на северу Косова

Лавров: Снагама косовских Албанаца није место на северу Косова

1
ПОДИЈЕЛИ

Снаге косовских Албанаца не треба да буду присутне у областима на северу Косова које су насељене Србима, то је изјавио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на годишњој прес конференцији, додајући да се напетост на Балкану драстично повећава.

Лавров је казао и да га је Ивица Дачић одмах позвао након догађаја око воза на релацији Београд – Косовска Митровица, који је заустављен у Рашки, и да су анализирали „шта се догодило“.

„Могу да кажем само једно – ЕУ мора да смири ову ситуацију и поступи тако да се испуњавају споразуми између Београда и Приштине који су постигнути уз посредство Брисела“, рекао је Лавров на годишњој конферцији за новинаре у Москви.

„Као што сам рекао на почетку, заоштравање се ствара политиком оних који свим балканским народима намећу тзв. европске вредности у новом, савременом, постхришћанском паковању“, истакао је Лавров.

„Oни говоре о томе да се слобода кретања људи не ограничава, и да на северу Косова, где живе Срби, не треба да буде албанских припадника полиције. Мислим да је бар неколико од тих договора у овом случају било нарушено“, закључио је руски министар.

„Надам се да овога пута сви разумеју неопходност да се избегне оружани сукоб“, поручио је Лавров.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here