Насловна Политика Лавров: Сиријска опозиција да одустане од ултиматума

Лавров: Сиријска опозиција да одустане од ултиматума

0
ПОДИЈЕЛИ

Опозиција у Сирији би требало да одустане од ултиматума за рјешавање ситуације у земљи, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на конференцији за медије у Абу Дабију, преноси „Спутњик“.

„Неопходно је да се опозиција понаша реално, да одустане од ултиматума који се не уклапају у правила која је одобрио Савјет безбједности УН. Савјет безбједности је одлучио да сами Сиријци треба да одлучују о судбини Сирије. Тамо нема никаквих предуслова,“ истакао је руски министар.

Међу сиријском опозицијом, коју подржавају западне стране коју предводи америчка коалиција налазе се и радикалне терористичке групе, које се отворено боре против снага сиријске војске.

Лавров је рекао да Москва подржава иницијативу Саудијске Арабије за уједињење три платформе сиријске опозиције.

„Када је Саудијска Арабија дала иницијативу за уједињење Врховног комитета за преговоре, који је у своје вријеме установљен на састанку у Ријаду, са каирском групом опозиционара и московском опозиционом групом, подржали смо то на најактивнији начин. Сматрам да је то неизбјежан потез који ће помоћи стварању заиста значајних и садржајних преговора о будућности Сирије,“ преноси „Спутњик“ Лавровљеве ријечи.

Он је прецизирао да су министри спољних послова „разматрали ситуацију у Сирији, Либији, Јемену, Ираку“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here