Насловна Насловна Лавров: САД желе да доминирају свијетом (ВИДЕО)

Лавров: САД желе да доминирају свијетом (ВИДЕО)

2
ПОДИЈЕЛИ

americka vojska-NATO

Намјере да се изолује Русија неће успјети, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, који додаје да је америчка спољна политика застарела.

Чујемо од наших западних партнера да Русија мора бити изолована. Конкретно, то је поновио Барак Обама. Ове тежње неће имати ефекта“, истакао је Лавров.

Он је позвао Вашингтон да наставе са сарадњом која је прекинута прошле године.

„Позивамо на наставак ефектне сарадње на билатералном и интернационалном нивоу. Али, дијалог је једино могућ уколико је заснован на једнакости и поштовању интереса и једне и друге стране“, рекао је Лавров.

lavrov

 Прекидање веза са НАТО, указао је он, није био руски избор.

НАТО прати САД у њиховој конфронтацији. НАТО је направио апсолутно политичке одлуке којима је зауставио цивилну и војну сарадњу. Скоро сви пројекти су замрзнути“, изјавио је руски шеф дипломатије.

Коментаришући говор америчког предсједника Барака Обаме, који је одржао синоћ, Лавров је рекао да он показује да Вашингтон жели да доминира свијетом, и да тражи од свих осталих да признају њихову супериорност

Американци су апсолутно некритични у процјени сопствених корака. И јучерашњи Обамин говор показује да је срж њихове филозофије: „ми смо број један“ и да би то сви требало да прихвате„, рекао је Лавров, преноси Раша тудеј.

Лавров је „агресивну“ спољну политику САД описао као „застарелу„.

Он је негирао тврдње да је руска војска присутна у источној Украјини, и позвао оне који то тврде да изнесу доказе. „Увијек то кажем: уколико сте сигурни у своје тврдње, поткрепите их доказима. Али нико не може или не жели да ми их да“.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here