Насловна Друштво Лавров: Русија оштро упозорила Америку

Лавров: Русија оштро упозорила Америку

4
ПОДИЈЕЛИ

Москва је оштро и преко свих канала упозорила Вашингтон да не гађају Дамаск, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Оштро смо упозорили јуче САД преко свих канала. Надам се да ти неодговорни планови неће бити реализовани“, рекао је Лавров.

Он је додао да Америка жели да се учврсти у Сирији на дуги период и омогући распад те земље.

„Разговарали смо данас између осталог и о америчкој политици у Сирији, на источној обали Еуфрата и у читавој Сирији, где Американци праве војне базе. Нема сумње да им је намера, макар неких представника америчког руководства, да се тамо учврсте за дуго време, ако не и заувек и омогуће распад Сирије“, рекао је Лавров на прес-конференцији на крају састанка са турским колегом Мевлутом Чавушоглуом.

Турски министар је рекао да Анкара нема циљ да заузме територију Сирије.

„Циљ операције у Африну ’Маслинова гранчица‘ је ликвидација терориста у том региону. Тамо су и даље активне неке терористичке организације које представљају значајну претњу по нашу безбедност. Наш циљ није заузимање сиријске територије“, рекао је дипломата.

Он је додао да Турска подржава територијалну целовитост Сирије.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 2
  8

  Русија ће се о свом јаду забавити, а кад Србији буде затребала помоћ – неће је doбити.
  Бојим се да ће то бити ускоро.
  Не желим, али слутим.

  • 4
   0

   Griješiš, svakako griješiš!
   Rus trenutno ratuje onoliko koliki mu je interes.
   Rus nikada ne ratuje svom snagom izvan svoje teritorije, pa neće ni za nas, kako si tu u pravu.
   Samo, samo što svaki sledeći rat u kome će i Srbi ratovati neće biti lokalni!
   U eventualnom globalnom sukobu Rusi će ratovati punom snagom i kapacitetima, dobro biti neće!
   Nikome ko im je preko puta.
   A, kada bi se i to dogodilo da Srbija lokalno ratuje sa Šiptarima, prije svega, bićemo u situaciji 1 na 1!
   Neće biti ni baba Hitlera, ni baba Klintona, ni ujka NATO-a, pa ćemo onda viđeti kome će opanci, a kome obojci!
   … Kao da je to uopšte pitanje!??
   Kao da to nijesu već dvaput probali, pa se zna i kako su prolazili! Kad ono Turčinu puče kolan, kada ono pade u srpske oslibodilačke ratove, kao ni onda, kada tri decenije kasnije Nijemaca otresoše Rusi!
   Sami protiv Srba smrt su našli u mutnom Vardaru doklen stigoše u bežaniju, i u Šalji trideset godinica kasnije, đe i planina poginu sa sve njima!!!
   SvakI sledeći put svak’će morati da stane sam pred Srbina!
   I oni, i Hrvat i Bošnjak … svako!
   A onda … Onda se zna!

   • 2
    0

    У праву сте, следећи рат биће глобални, логична претпоставка је да ће бити нуклеарни и да ће се удари завршити врло брзо али са огромним, незамисливим жртвама. Ми бисмо у тој нуклеарној ,,причи“ ако до ње дође, били само неми посматрач. У таквом рату је тешко бити победник. Побеђују они који преживе, којих остане више. Ту ће сви страдати, без изузетка, па и ми.
    Сложићу се са Вама, никада се Србин није бојао рата, док је било да ,, …бој бије срце у јунака“. Али , не заборавимо, нису Срби јединствени као што су некад били, а нису ни Руси.
    Русија је на раскршћу. Русија је данас нападнута са свух страна, као Србија 90-тих.
    Запад покушава да испровоцира Путина, као главног стабилизатора Русије, провокацијама сваке врсте (Украјина, руски авион који су оборили Турци, Сирија, санкције, протеривање дипломата и др.).
    Сведоци смо свакодневних оштрих, нервозних, конфликтних, понижавајућих изјава које су упућене Русији.
    Путин је показао велику храброст када је донео судбинско решење за Крим, с друге стране п Донбас је препустио (могло би се рећи и да је противречна личност).
    Е, ту долазимо до нас.
    У току је битка за Балкан. Тренутно је веома тешко прогнозирати шта ће се десити, али забрињава пасиван став Путина којим показује да Србија за њега није приоритет. Русија је донела стратешку одлуку да ће да штити своје савезнике, али није рекла – ко су савезници?
    У ситуацији кад је Русија притиснута са свих страна, када Запад покушава да је стави на периферију међународне политике, када је Путину (Кремљу) све јасније да је САД спремна на рат, таква незаинтересованост за Србију је донекле очекивана. Осим ако се не умеша нека ,,виша сила“, Москва изгледа оставља Србе да се сами боре са САД.
    Из тешке позиције Русије( некада СССР) и произилази сва наша несрећа од 90-тих до данас. Русе и Србе треба сатрети, то се наслућивало још деведесетих , данас то не види само неко ко је злонамеран.
    Што се нас, Срба тиче, мој страх је да се не поубијамо између себе, поделе су толике да којим год путем да кренемо, чека нас провалија. Дошли смо дотле да нам се и црква дели, народ слуђен и подељен одавно. Довољна је само једна варница и ето нама Украјинског сценарија. Када криминална, однарођена власт (ово важи за све бивше републике па и за цео Балкан) буде доведена у ситуацију да бира замрзавање рачуна или издају отаџбине, изабраће ,, вишу вредност-новац“. Тада креће растакање државе које може да се заустави само великим променама, отпором, народним бунтом, а то све, бојим се, не може без велике невоље!
    Погледајте којом брзином се заоштрава ситуација са Русијом!
    Надам се да, као што рекосте, грешим!

    (Помало конфузан одговор, куцан на брзину, не замерите)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here