Насловна Политика Лавров позвао Запад да заустави антируску хистерију

Лавров позвао Запад да заустави антируску хистерију

0
ПОДИЈЕЛИ

Москва улаже напоре да оживи мировни процес у Украјини, а до неких контаката требало би да дође наредних дана, рекао је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.
sergej-lavrov

 „Увјерени смо да мировни процес треба да се поново покрене“, истакао је Лавров, додавши да Москва предузима неопходне кораке у том правцу, прије свега у покретању одрживог и директног дијалога између Кијева и проруских снага, пренијела је агенција Тас с.

 Колико ја знам, рекао је Лавров, неки контакти очекују се између њих наредних дана.

 Према шефу руске дипломатије, Русија чини све што је могуће да допринесе тим контактима.

 „Очекујемо да наши западни партнери не остану по страни“, рекао је Лавров.

 Лавров је рекао да очекује од европских земаља, прије свега Њемачке и Француске али и САД да неће урадити ништа што би створило утисак за кијевске власти да ће свака њихова акција аутоматски добити подршку запада.

 Нисмо чули да су западне силе упутиле ниједну политичку поруку Кијеву, било о њиховом ослањању на војну силу или у вези одсуства напретка у реформи политичког система земље, рекао је Лавров.

 Без тога, нема рјешавања системског проблема који лежи дубоко у основи украјинске кризе, закључио је Лавров, пренијела је агенција Тас с.

 „Видимо покушаје да се наруши мировни процес и покушаје поново и поново кијевских власти да ријеше проблем употребом силе ради гушења југоистока. Ти покушаји не воде никуда“, рекао је Лавров, пренијела је агенција Ројтерс.

 Лавров је позвао западне земље да не изазивају антируску хистерију и додао да би било наивно вјеровати да ће проруске снаге прихватити да буду гађане и да на то не одговоре.Проруске снаге су започеле акције „елиминације позиција са којих украјинске оружане снаге гађају стамбена подручја тешким наоружањем“, рекао је Лавров, пренијела је британска агенција.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here