Насловна Политика Лавров позвао на јачање билетералних односа Србије и Русије

Лавров позвао на јачање билетералних односа Србије и Русије

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров позвао је данас на учвршћивање билатералних економских односа Русије и Србије.

rus srb

То се наводи у поруци руског министра, коју је на отварају Друге руско-српске привредне изложбе и Београдског форума прочитао амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин.

У поруци Лаврова се наводи да билатерани односи две земље бележе позитивну динамику, чему је посебан подстицај дала прошлогодишња посета председника Русије Владимира Путина Србији.

Лавров је оценио да ће привредна изложба бити корисна за економску сарадњу Србије и Русије, преноси агенција Бета.

Чепурин је казао да руско-српска пословна сарадња расте и јача у континуитету и навео да је прошле године робна размена две земље износила 3,1 милијарди долара, што је повећање за 40 одсто у односу на 2013. годину.

Он је истакао да је Русија једна од прве три земље са којима Србија има највећу спољнотрговинску размену.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић потврдио је да су трговински односи Србије и Русије у сталном успону, и оценио да постоји значајан простор за унапређење и динамичнији раст сарадње.

Дачић је рекао да је Србија заинтересована за раст и унапређење у сарадњи са Русијом у области енергетике, инфраструктуре, туризма.

Према Дачићевим речима, руске компаније су у Србији присутне у банкарству, железници, али да је жеља Србије да Руси буду присутни и у другим привредним областима.

Изложба „Експо Русија-Србија 2015“ и Београдски пословни форум, на ком учествује око 100 предузећа из Русије, Србије и других земаља, биће отворени до 6. марта у хотелу „Метропол“.

Током изложбе ће бити потписан и трилатерални инвестициони споразум о изградњи фабрике за производњу котлова на пелет у Врању.

Организатори су најавили и округле столове о сарадњи у енергетици, саобраћају, пољопривреди, медицини и образовању.

Изложбу органзације Асоцијација за организацију сајмова „Зарубеж експо“, а суорганизатори су Међународна асоцијација светских фондова (МАФМ) и Привредна комора Србије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here