Насловна Политика Лавров: Позитивни помаци у решавању сиријске кризе

Лавров: Позитивни помаци у решавању сиријске кризе

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров истакао је да развој позитивних кретања у решавању сиријског питања охрабрује, посебно нагласивши да се „барем сада сви слажу са одсуством алтернатива политичко-дипломатском решењу преко заједничког националног дијалога на основу резолуције Савјета безбједности УН“.

Лавров је о томе говорио на церемонији отварања политичких консултација земаља-чланица Шангајске организације за сарадњу, преноси Спутњик.

Осим тога, министар спољних послова је изјавио да Русија састанак о Сирији, који ће бити одржан у Астани, сматра важним кораком за развој параметара преговора у Женеви.

Раније је Лавров изјавио да састанак у Астани о Сирији треба да употпуни преговоре у Женеви.

Москва за стварање јединственог противтерористичког фронта

„Недавни терористички напади ојачали су схватање неминовности формирања истински универзалног заједничког противтерористичког фронта“, истакао је Лавров на политичким консултацијама ШОС-а.

Он је додао да је „ситуација у међународним односима и даље веома напета“.

„Забринутост изазива невиђен талас терористичких активности који је за кратко вријеме буквално пред нашим очима постао главна пријетња глобалној безбједности… Ситуација је отежана бројним локалним сукобима и несигурношћу глобалне економије“, рекао је шеф руске дипломатије.

Русија спремна за конструктивни дијалог са САД

Русија је спремна да поведе дијалог са Сједињеним Америчким Државама у конструктивном правцу, изјавио је руски министар спољних послова.

„Предсједник Путин је више пута говорио о томе, Русија је спремна да пређе свој дио пута како би дијалог са Вашингтоном кренуо конструктивнијим путем, прије свега, како би се пронашли ефикасни одговори на изазове тероризма и многе друге изазове нашег времена“, истакао је Лавров, пренио Спутњик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here