Насловна Политика Лавров: Отворени смо за дијалог са Трампом

Лавров: Отворени смо за дијалог са Трампом

0
ПОДИЈЕЛИ

Отворени смо за дијалог у сваком тренутку у свим форматима, али нећемо форсирати догађаје, изјавио је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, преноси „Спутњик“.

Званичници Москве изјавили су раније да одлазећи предсједник САД-а Барак Обама покушава да што више закомпликује односе између двије државе како би новом предсједнику Доналду Трампу оставио мало мјеста за сарадњу. Подсјећамо, Трамп је у својој преизборној кампањи обећао промјену курса америчке политике и поправљање односа са Русијом.

„Наравно, позитивно смо реаговали на став Доналда Трампа у корист успостављања нормалне сарадње са Русијом, како је изјављивао током кампање,“ рекао је Лавров и додао да су предсједник Русије Владимир Путин и Трамп нагласили потребу да се „исправи тренутно врло лоше стање руско-америчких односа“ у телефонском разговору 14. новембра, наводи „Спутњик“.

„У вези са нашим радом са тимом новоизабраног америчког председника Доналда Трампа, ми смо спремни да сарађујемо у борби против тероризма,“ рекао је Лавров. Он је додао да спремност Москве обухвата и превазилази Сирију.

Амерички Стејт департмент најавио је 3. октобра да Вашингтон прекида сарадњу са Русијом по билатералним каналима о одржавању споразума о прекиду ватре у Сирији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here