Насловна Политика Лавров: Напад коалиције САД нарушава суверенитет Сирије

Лавров: Напад коалиције САД нарушава суверенитет Сирије

0
ПОДИЈЕЛИ

Напад САД на владине снаге у Сирији је нелегитиман, противзаконит и нарушава суверенитет Сирије, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров, преноси „Спутњик“.

Лавров је напоменуо да су САД покушале да оправдају напад на Сирију тиме што су казале да сиријске владине снаге представљале пријетњу опозицији која сарађује с америчком војском из коалиције коју предводе Американци, и додао да Москва у нападу коалиције на владине снаге у Сирији види тежњу да се опозиционари и поједини екстремисти покрену да се боре против сиријске владе.

„Веома нас брине што се брише заједничко схватање да је неопходно ујединити напоре свих који се реално на копну и у ваздуху супротстављају ДАЕШ-у и Нусра фронту,“ преноси „Спутњик“ његове ријечи. Он је нагласио да закон о кажњавању свих који сарађују са сиријском владом, а који је усвојио Представнички дом САД удаљава од основног задатка – да се не дозволи да Сирију освоје терористи.

„Све се то, наравно, дешава услед све чешћих позива из Вашингтона и низа других западних пријестоница да се прекине сваки контакт са Башаром ел Асадом,“ рекао је руски министар.

Коалиција коју предводи САД је овај напад уврстила на списак напада на терористичку организацију ДАЕШ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here