Насловна Политика Лавров: Извршиоци терористичког акта у Француској су ратовали у Сирији на страни...

Лавров: Извршиоци терористичког акта у Француској су ратовали у Сирији на страни коју подржава Запад

0
ПОДИЈЕЛИ

Браћа Куаши, која су извела терористички напад у Паризу, ратовала су на страни оних који су решавали проблем Запад за свргавање председника Сирије Башара Асада, изјавио је министар спољних послова РФ Сергеј Лавров.

Sergej-Lavrov

„Не бих повезивао једно са другим (сарадњу против насиља са украјинском кризом). Наши западни партнери покушавају да створе такву везу говорећи: „Лепо се понашајте око Украјине и ми ћемо успоставити сарадњу са вама у другим правцима“. То не звучи зрело. Зрело треба разумети приоритет и главне опасности за све. Главна опасност за све сада је тероризам, подхрањен трговином дрогом и организованим криминалом“, казао је Лавров.

„Расте схватање да се не сме допустити ширење и продубљује ове заједничке претње. То сам осетио јуче у својим многобројним сусретима током учешћа на „Републиканском маршу“ у Паризу. Сарадња (са Западом против насиља) је сада прерана. Међутим, терористи не прекидају међусобну сарадњу и терористичка активност не познаје и не признаје границе. Та два брата, која су извела терористички напад на редакцију часописа у Паризу, савладала су „уметност насиља“ у Сирији, ратујући на страни оних који су решавали проблем, који су подржавале наше западне колеге, свргавања Башара Асада“, додао је шеф руске дипломатије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here