Насловна Политика Лавров: Грчка није тражила помоћ од Русије

Лавров: Грчка није тражила помоћ од Русије

0
ПОДИЈЕЛИ

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да се Грчка није обраћала Русији за пружање финансијске помоћи.

 Lavrov

Лавров је, како преноси Тас, рекао да би питање о давању такве помоћи требало поставити Европској унији.

На то питање је већ одговарао министар финансија Русије Антон Силуанов. Он је одговорио да тренутно таквог захтева нема“, рекао је Лавров на прес конференцији после разговора са луксембуршким колегом Жаном Аселборном.

Грчка у недељу треба да одржи референдум о предлогу међународних кредитора за решавање грчке дужничке кризе, а Ројтерс наводи да на њему може бити одлучено о грчкој будућности у европској монетарној унији, након што није платила рату кредита Међународном монетарном фонду.

Говорећи о проблему илегалних миграната, шеф руске дипломатије изјавио је да Русија очекује да ће се, уколико буду садржали нека принудна дејства, о плановима ЕУ за борбу против нелегалне миграције расправљати у Савету безбедности УН.

Полазимо од тога да ће ти планови у потпуности одговарати нормама међународног права и бити предмет разматрања у СБ УН, ако у њима буде говора о неким принудним дејствима“, рекао је Лавров.

Лавров је рекао да се Русија са разумевањем односи према забринутости ЕУ, која се тиче прилива нелегалних миграната из Африке, пре свега преко Либије, у земље ЕУ.

„Знам да се у ЕУ разрађују схеме борбе против те претње, усмерене на спречавање нелегалног бизниса организовања превоза нелегалних миграната“, рекао је шеф руске дипломатије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here