Насловна Насловна Лавров: Црну Гору покушавају да „увуку“ у НАТО након одласка Обаме (ВИДЕО)

Лавров: Црну Гору покушавају да „увуку“ у НАТО након одласка Обаме (ВИДЕО)

3
ПОДИЈЕЛИ

Москва сматра да Црну Гору покушавају да „увуку“ у НАТО пре истека мандата америчког председника Барака Обаме, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на конференцији за медије након заседања Савета министара спољних послова ОЕБС-а у Хамбургу.

„Сада (НАТО) грозничаво ’увлаче‘ у своје редове Црну Гору. Видимо каква је ускомешаност око овог процеса. Нико није питао народ Црне Горе. Мада сматрам да би о овом питању требало да се консултује становништво. Имам осећај да се сада припремају да ’увуку‘ Црну Гору до истека мандата Обамине администрације“, рекао је он на конференцији за новинаре. У мају 2016. године, чланице НАТО-а потписале су протокол о приступању Црне Горе Алијанси, што јој даје статус посматрача на састанцима. Након што све државе-чланице ратификују протокол, Црна Гора ће постати пуноправна чланица НАТО-а. Земље ОЕБС-а потврдиле консензус у борби против тероризма Државе-чланице ОЕБС-а потврдиле су консензус о борби против тероризма, изјавио.

Земље ОЕБС-а потврдиле консензус у борби против тероризма

„Задовољни смо што је на Савету министара спољних послова јасно потврђен консензус о потреби за активнијом борбом против тероризма и о повећању ефикасности рада у борби против нарко-индустрије, и сматрам да је то наш највећи успех“, рекао је Лавров. „Надам се да ће овај консензус, који је очигледан, бити оваплоћен у конкретним документима“, додао је шеф руске дипломатије.

Борбе у Алепу нису престале већ су заустављене

Борбе у Алепу нису потпуно престале, већ су заустављене на одређено време, изјавио је руски министар.

„Као прво, нисам рекао да су борбе потпуно престале, потпуно прекинуте. Рекао сам да су јуче заустављене на одређено време да би се помогло цивилном становништву, људима који су желели да напусте град“, истакао је Лавров.

Лавров је у четвртак увече изјавио да су интензивне борбе сиријске војске у источном Алепу прекинуте да би се спровела још једна, највећа до сада операција извлачења цивила из источног Алепа. Он је рекао да се радило о колони од око осам хиљада људи.

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    …… vas crna gora brinite o nama Srbima i nasoj srbiji tu mislim i na nasu Republiku Srbsku dakle brinite o nama koji vam nismo okrenuli ledja i nismo vam uveli sankcije

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here