Насловна Политика Лавров: Безбједносни систем ЕУ се распада

Лавров: Безбједносни систем ЕУ се распада

1
ПОДИЈЕЛИ

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да је европски безбједносни систем наставио да се распада, и да то није „Европа коју сви желимо“.

„Основа војно политичке безбједности Европе наставља да се осипа и расте број терористичких напада. Дипломатија и обострано корисне везе су замијењене ултиматумима и дуплим стандардима, који врше једнострани притисак и присилу“ рекао је Лавров на самиту министарског савјета ОЕБС-а у Њемачкој, преноси Блиц позивајући се на ТАС С.

Лавров: Погледати мапу па видјети гдје су ризици

Лавров је изразио увјерење да је ситуација у Европи и даље нестабилна, те да је непристрасна анализа војних потенцијала у Европи везана за рушење мита о Русији као опасности.

„Требало би размотати мапу континента и заједно погледати шта и гдје је распоређено. Увјерени смо у резултате таквог истраживања који би распршио мит о опасности од Русије и графички приказао гдје су стварно ризици“, рекао је Лавров.

Како је оценио, ситуација није тако безнадежна и требало би одбацити „ратоборну реторику“ која и даље постоји.

„Ако желите разговор са неким, не би требало и даље да га оптужујете и захтијевате дијалог који би се одржао под вашим условима“, рекао је Лавров, преносе наведене агенције.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here