Насловна Политика Лалошевић: Прича о афери Телеком је отворена

Лалошевић: Прича о афери Телеком је отворена

3
ПОДИЈЕЛИ

vasilijelalosevic1

Прича о афери Телеком је отворена, о чему ће сигурно бити ријечи на наредној сједници скупштинског Одбора за безбједност и одбрану, саопштио је посланик Социјалистичке народне партије (СНП), Василије Лалошевић.

Он је на сједници Одбора, на којој је разматрана информација у вези с афером Листинг у свјетлу хапшења Насера Кељмендија, казао да се ништа није завршило ни око те афере, преноси агенција Мина бизнис.

„Врховном државном тужилаштву (ВДТ) је стигао дио документације о истрази против три бивша директора Мађар Телекома“, рекао је Лалошевић.

Према његовим ријечима, документација има око три хиљаде страна које се преводе и уколико се тај посао заврши брзо ће бити нова расправа о тој афери.

Како преносе „Вијести“, у траженој документацији требало би да се налазе докази за наводе да су бивши челници Мађар Телекома, преко четири консултантска уговора, са 7,35 милиона еура подмитили више званичника Владе Црне Горе, али и, како је навела америчка Комисија за хартије од вриједности (СЕЦ) „сестру највишег званичника Владе која се бави адвокатуром“ након приватизације Телекома Црне Горе 2005.

Документација је у ВДТ-у стигла кроз међународну правну помоћ, на основу замолнице коју је тужилаштво послало америчким државним институцијама које против некадашњих менаџера воде поступак пред Окружним судом у Њујорку. Парница против директора покренута је у децембру 2011. године када је СЕЦ са Дојче и Мађар телекомом уговором о поравнању завршио истрагу против компанија. Компаније су тада платиле 95 милиона долара, да не би ишли на суђење.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Када смо већ код овог господина Лалошевића, нешто се сјетих, да ли је СНП на Цетињу освојила 1 или 1,5 одборничких мандата?

  2. 0
    0

    Para vrti ‘de burgija nece..jos jedna ista situacija, rade na slucajevima, istrazuju, terete, sude im, i to samo pod pritiskom naroda… kako narod prestane da pritiska, oni od istih nastavljaju pare da uzimaju …

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here