Насловна Политика Лалатовић: За зaједништво опозиције у Никшићу и статус општине Жупи

Лалатовић: За зaједништво опозиције у Никшићу и статус општине Жупи

3
ПОДИЈЕЛИ

Покрет за промјене и Демократски фронт као најачи опозициони субјект, сматрају да у евентуалном изласку на локалне изборе у Никшићу, јединствен опозициони оквир је најбољи начин да се дође до пријеко потребних промјена у граду под Требјесом, саопштио је Арсеније Лалатовић, одборник Демократског фронта из Покрета за промјене.

Јединствен опозициони наступ, према његовим ријечима, обезбиједио би реалне шансе да опозиција побиједи. Оваквим начином број просутих гласова би био сведен на минимум а кроз Донтову формулу донио би вјероватно и мандат више.

„Покрет за промјене и Демократски фронт позивају на опозиционо јединство, а тиме и на заједнички евентуални излазак на изборе. Неприхватање овакве иницијативе јасан ће бити сигнал ко жели и ко не жели истински да дође до промјена, као и ко из разноразних разлога даје подршку не промјенама већ трулом режиму“, навео је Лалатовић.

lalatovic

Како је истакао, Покрет за промјене и Демократски фронт сматрају да давање публицитета и простора, оним системима који немају реалне шансе да пређу цензус је продукт оних „кухиња“ које не желе промјене, јер сваки просути глас је глас режиму а не промјенама.

Вјерујемо, навео је одборник ДФ-а, да ће грађани знати да осујете и санкционишу „опозиционаре“, као и да ће подржати оне који их никада неће издати ни изневјерити.

Лалатовић је подсјетио да су Покрет за промјене и Демократски фронт у претходном периоду показали доследност и поштен приступ према грађанима Никшића, те да Демократски фронт има програм, знање и храброст да Никшићу врати стари сјај.

„Никшићу треба дисконтинуитет у начину вођења и управљања градом. Економски подаци су прича за себе, па не чуди што се актуелни корупцијом настали режим, сматра још горим од својих претходника. Довољно је поменути да је дуг Никшића преко 40 милиона евра. Паметном доста!“, истиче он.

Подршка Жупи да добије статус општине

„Такође, Покрет за промјене и Демократски фронт дају пуну подршку напорима грађана Жупе, на путу остваривања статуса општине. Маћехински однос локалне управе, као и не разумијевање потреба грађана Жупе, довешће у будућности до формирања нове, па макар и градске општине“, навео је Арсеније Лалатовић, одборник ДФ-а из ПзП-а.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Niksicka Zupa je imala status opstine prije Drugog svjetskog rata. Predsjednik je bio Vlaisav Kostic koga su u lijevim skretanjima bacili zivog u jamu. O detaljima za sada ne bih.

 2. 0
  0

  Neka sve partijice i njihovi pseudonormalni liderčići,koji nijesu prešli cenzus
  vrate novac koji su ukrali građanima Crne Gore.A neka takozvani osnovni tužilac
  pokrene istragu zbog falsifikovanja potpisa podrške za takve stranke.
  <onda neće biti alternativaca,alternatvnih srba i alternativnih crnogoraca, ni alternativnih
  Živkovićevih penzionera,koji su DPS-u donijeli mandat,

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here