Насловна Друштво Лакушић: Кад туристи дођу у Црну Гору бивају претучени и понижени

Лакушић: Кад туристи дођу у Црну Гору бивају претучени и понижени

1
ПОДИЈЕЛИ

Функционер ДНП-а, Зоран Лакушић, сматра да Црна Гора треба да направи неки нови добар искорак, као и кад је у питању овогодишња туристичка сезона, редовно се деси понеки примјер примитивизма, бахатости и некултуре, који озбиљно уруши имиџ Црне Горе, земље добрих домаћина.

Саопштење Лакушића преносимо у цјелости:

На самом старту туристичке сезоне, у метрополи црногорског туризма, Будви, имали смо најгори могући сценарио, случај антирекламе црногорског гостопримства, примјер бруталног пребијања туристе из Србије, Београђанина Драгољуба Тодоровића. Овај педесетогодишњак је једва преживио батине припадника једног будванског обезбјеђења, уз увреде на националној основи, а све се завршило тако што сви херојски негирају кривицу. Стара нова прича на нашим просторима, као завршница једног нељудског вида понашања према онима који пуна срца дођу у Црну Гору да се одмарају, а бивају претучени и понижени.

Тако је прошао и овај српски држављанин, а да нико од црногорских званичника не проговори ни ријеч извињења. Премијер наравно мудро ћути, јер кад год се у Црној Гори деси нешто лоше, он није одавде. Мудро ћути и министар туризма и ресорно Министарство, ни градска управа није реаговала, и сви се праве као да се њих уопште не тиче што је примјер вандалског понашања према страним туристима обиљежио почетак овогодишње туристичке сезоне. И што овај немио случај може одвратити велики број туриста од пута на наше приморје, и упутити их на друге дестинације гдје ће их и поштовати, и гдје ће се осјећати безбједно, и без увреда на националној основи.

Слика данашњег црногорског приморја је сљедећа: у Котору припадници специјалних јединица чувају туристе од мафијашких обрачуна, у Будви, која је већ проглашена за легло државног криминала, пребијају туристе из других земаља. Дакле, чини се све да се и додатно уруши имиџ ове земље која толико полаже на туризам и финансијски опстаје умногоме захваљујући туризму.

Тако је то кад још увијек, надајмо се не задуго, владају охоли и неувиђавни, који ћуте и кад не би смјели ћутати. Који нијесу нашли за сходно да ико од надлежних посјети тешко повријеђеног српског туристу. Све се гура под тепих, па нек то служи на част актуелном режиму, који и иначе подржава суров однос према грађанима Црне Горе, па било то на протестима или не, а и кад су домаћи у питању, или странци.

Демократска народна партија инсистира на томе да се цио овај инцидент истражи до краја, у нади да режим неже моћи заташкати чак и један овако флагрантан случај.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Добро је што само „мудро“ ћуте. Јер, да којим случајем проговоре, како су паметни, рекли би да се господин Тодоровић сам пребио. Оно што угрожава туризам је неонацизам – државна идеологија montenegra и наравно – кретени, који тај неонацизам спроводе!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here