Насловна Насловна Лакочевић: Мора се поштовати пресуда да Џомић може остати у Црној Гори

Лакочевић: Мора се поштовати пресуда да Џомић може остати у Црној Гори

3
ПОДИЈЕЛИ

Velibor Dzomoc 07

Сигурно је да су постојали разлози за издавање привремене мјере по којој је одлучено да протојереј ставрофор Велибор Џомић остане у Црној Гори до окончања судског поступка, али је он у моменту доношења те одлуке већ био ван државе, указала је предсједница Управног суда Бранка Лакочевић.

Она је у разговору за „Дан” истакла да се привремена мјера доноси да би обезбиједила постојеће стање у одређеној ствари, како не би наступиле штетне посљедице или ненадокнадива штета.

На питање да ли сматра да су на овакав начин настале штетне посљедице, Лакочевићева је одговорила потврдно и додала да је у томе сврха привремене мјере.

Та привремена мјера била је одређена да Џомић остане у Црној Гори, а он ју је већ био напустио. Суд суди на основу података које има у списима предмета и он у том тренутку није имао податак да ли се Џомић налази у Црној Гори или не. Стање у списима је било такво да су судије одлучиле да он остане, али сигурно је да су постојали разлози за издавање привремене мјере по којој је одлучено да Џомић остане у Црној Гори. Међутим, колико ја знам, у моменту доношења те одлуке он није био у Црној Гори. Знам да је привремена мјера гласила да он остане у Црној Гори, не да се врати, него да остане„,  изјавила је Лакочевићева.

Она је казала да је незахвално коментарисати тај случај, јер пресуда још увијек није донијета. Подвукла је да не смије постојати конкуренција надлежности између суда и органа управе.

Морају се поштовати пресуде Управног суда и морају се стварати даљи механизми за поштовање пресуда сваког суда“, поручила је Лакочевићева.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ко воли да слуша нашег проту Велибора, може то да чини када год он држи литургију. Његовим прогонитељима би било добро када би пратили његове литургије. Пробистрило би им се у главама, то је сигурно! Наравно, прво би требало да му омогуће да несметано служи у својој парохији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here