Насловна Друштво Лако до снајпера: Обрачуни криминалних група или политичких кланова

Лако до снајпера: Обрачуни криминалних група или политичких кланова

0
ПОДИЈЕЛИ

Обрачун кланова у Црној Гори, било да је ријеч о онима из подземља или оних политичких, са аспекта „обичног“ грађанина готово да се не види разлика. Подметање бомби, убиства из засједе, ножеви, пиштољи… Све је исто у протеклих 27 година, уз једну промјену – оружје које се користи је неупоредиво софистицираније. Наиме, како пише једно од гласила из медијског картела АНБ-а, ”Побједа”, три особе су у протекле три године убијене из снајперске пушке, а њихова убиства нијесу расвијетљена. Истини за вољу, ни многа ранија убиства у Црној Гори нијесу расвијетљена и то деценијама. 

Поставља се питање како војне снајперске пушке долазе у руке крининалних кланова и постају њихове ”омиљене” играчке. Према писању ”Побједе”, „оно што је очито је да су ликвидатори морали до овог оружја да дођу илегалним путем и плате и до неколико хиљада евра“. Није овај режимски медиј открио ништа епохално, јер таквог оружја нема на полицама супер маркета. Међутим, којим каналима се војно оружје „дилује“ на улицама Црне Горе, питање је које интригира већи дио друштва.

Подсјетимо да је још 2013. године ондашњи предсједник Форума 2010. Жарко Ракчевић оцијенио је да су све чешће афере у Црној Гори посљедица борбе између екипе из „Гранда“ и „мојковачког клана“ за превласт у полицији и тужилаштву. И то због могуће процјене да је врло важно ко контролише те институције пред очекивано пружање доказа да је држава посвећена борби против организованог криминала и корупције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here