Насловна Друштво Лакићевић: Патриотизам се мјери плаћањем пореза

Лакићевић: Патриотизам се мјери плаћањем пореза

1
ПОДИЈЕЛИ

lakicevic

Директор Пореске управе, Милан Лакићевић оцијенио је да се патриотизам  мјери измирењем пореских обавеза, али ниво фискалне дисциплине још није на задовољавајућем нивоу у Црној Гори, преноси агенција Мина.

Ниски порези су инструмент привлачења страних инвеститора, али Црна Гора као земља није порески рај за оф шор компаније, тврди Лакићевић.

,,Циљ Пореске управе су подизање нивоа фискалне дисциплине у Црној Гори, већа наплата буџетских прихода, снажење наших капацитета и јачање међународне сарадње“, казао је Лакићевић другог дана конференције Економија Црне Горе – Сарадњом до просперитета коју у хотелу Сплендид организује Привредна комора.

Пет директива се односе на директне порезе, те је хармонизација директних питања пореза са ЕУ политички осјетљиво питање.

Регион заостаје за ЕУ у електронском пословању

Иван Симић, Директор Пореске управе Србије, рекао је да се Србија труди да олакша обвезницима да испуњавају своје пореске обавезе, између осталог и електронским путем.

,,Регион много заостаје за ЕУ у електронском пословању и у наредних десет година морамо на томе да радимо. Циљ који имамо у Србији је Пореска управа без папира. Превише смо у формализму, обрасцима који отежавајуобвезницима испуњавање обавеза“, казао је Симић, закључујући да у региону види простор за сарадњу на довођењу пореских управа на исти ниво.

 

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    LAKIĆEVIĆU ! MOŽE LI NEKO BITI PATRIOTA DA BUDE BEZ POSLA I PARA , DA BUDE GLADAN I, PREZREN KAO PAS I DA PLAĆA POREZ TEBI I DRUŽINI KOJA DRŽI NA STOLU BARJAK EVROPSKE UNIJE ??!! KAKO TE NIJE STID DA LUPAŠ TAKVE GLUPOSTI .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here