Насловна Политика Кустурица: Бошњаци и Бакир Изетбеговић лажу, ја нисам њихов

Кустурица: Бошњаци и Бакир Изетбеговић лажу, ја нисам њихов

3
ПОДИЈЕЛИ

Прослављени српски редитељ Емир Кустурица изјавио је да он не може бити издајник народа коме припада бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, јер нигде, како каже, није уписан као припадник тог народа.emir kusturica

,,То је чиста мржња… они ме прогањају још од 1981. године“, рекао је Кустурица, реагујући на изјаву Изетбеговића који га је назвао великим издајником (бошњачког народа).

,,Не знам шта их то држи толико дуго! Они су докони и немају ваљда шта да лажу више, па сам им ја интересантан. Како ја могу да будем издајник кад нигде нисам уписан као његов (Изетбеговићев) народ! То је чиста мржња! Они немају шта да раде, њима је досадно, нити имају нафту, нити имају руднике, па морају да смишљају неко зло. Није то ништа ново. Њима је и Иво Андрић представљао највећег непријатеља„, рекао је Кустурица за бањалучке “Независне новине”.

Изетбеговић је у среду изјавио:

,,Да се ја питам Кустурици ништа не би дозволио да ради у БиХ… Он је велики редитељ и велики издајник мог народа“.

Кустурица истиче да нити им се намеће, нити шта од њих очекује.

,,Ово је просто био део сценографије и ето – не могу да добијем ни сценографију. То што су урадили са Анђелином (Џоли) је чиста пропаганда“ истиче Кустурица и подсећа да су Џолијевој уступљена сва потребна војна средства за снимање чистог антисрпског филма.

,,За Изетбеговића је најзначајније да је ‘велики ауторитет’ у свету, за разлику од мене, јер је тај ауторитет стваран на врло оригиналан начин и он је у свету свуда познат од Јапана до Северне Америке. Утолико је стварно штета што се излаже толиком ризику да тај ауторитет буде нарушен“, казао је иронично Кустурича.

Изетбеговићева изјава да је Кустурица издајник уследила је након што је из кабинета председавајућег трочланог Председништва БиХ затражена суспензија одлуке Министарства одбране да се Кустурици уступи материјално-техничка подршка за снимање филма “На млечном путу”, односно “Љубав и рат”.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Zbilja, šta ovaj Nemanja više traži u Bosni i od Bosne? Da ima obraza i koliko jedan prst nebi se nametao Bosni da mu ustupi ni vrijeme ni sredstva danešto snima u njoj!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here