Насловна Друштво Куповином „Слав-ин“-а добили и „Завалу“

Куповином „Слав-ин“-а добили и „Завалу“

0
ПОДИЈЕЛИ

Руски бизнисмен Сергеј Полонски, који је газдовао комплексом Завала, тврди да није продао пројекат америчком инвеститору.

cg-zavala

Полонски није продао пројекат, напротив, већ годинама упорно покушава да укаже на многе неправилности које је изнио у отвореном писму црногорском руководству, указујући на незаконите радње групе људи предвођене Наумом Емилфарбом наведено је у реаговању.

Правни заступници Полонског су објаснили да су Емилфарб, Игор Чепљугин и Игор Пељухно 2011. били у Москви на преговорима са Полонским који им је понудио реалне услове о уступању пројекта, међутим, до његове реализације није дошло. Емилфарб и његови партнери су, тврде правни заступници, регистровали низ фирми преко којих су на волшебан начин куповали фирме у стечају и тако долазили до власничке структуре Полонског.

Конкретно, 2013. су купили фирму Слав ин у стечају за свега 3,5 милиона еура и уз њу добили Завалу инвест која је 100 одсто у власништву фирме Слав ин, да би само након пола године, због минорног потраживања од 600 еура, отворили стечај и прогласили банкрот над Завалом инвест чија имовина се ових дана нуди на продају за 9,6 милиона навела је правна заступница Полонског адвокат Драгана Војиновић.

Она је истакла да су исти људи под чудним околностима преузели власништво и над вилом 16а на Завали, коју је Полонски 2009. за себе купио за 2,5 милиона, због чега се води судски поступак у Котору.

„На те неправилности смо већ указивали и позвали надлежне органе, а посебно врховног државног тужиоца да преиспита законитост стечајног поступка Слав ина и утврде како су ови „мађионичари” преузели пројекат од Полонског“, навела је Војиновић.

Полонски, како је наведено, вјерује у црногорско правосуђе и дубоко се нада да ће правда изаћи на видјело.

Стечајна управа Завале инвест расписала је раније оглас за продају цјелокупне имовине будванске компаније по укупној почетној цијени од 9,64 милиона еура, а понуде се могу-достављати до 13. фебруара до 11 сати, након чега ће бити отворене. На продају је, између осталог, понуђено земљиште, укупне површине 2,28 хиљада метара квадратних по почетној циј.ени од 1,14 милиона.

Стечај у Завалу инвест уведен је 20. јуна прошле године, а банкрот у компанији проглашен је 4. новембра прбшле године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here