Насловна Политика Куљача магистрирао на тему корупције

Куљача магистрирао на тему корупције

2
ПОДИЈЕЛИ

rajko-kuljaca

Бивши градоначелник Будве Рајко Куљача, којем се по трећи пут суди за злоупотребу службеног положаја и наношење штете општинском буџету, своје школовање и прије афере „Завала“ усмјерио је на политичку корупцију.

Куљача, који је по вокацији правник, након завршеног факултета, управо у вријеме када је преузео функцију предсједника Будве, осим што је загријао функционерску фотељу, позабавио се и магистарским и докторским студијама.

Некадашњи први човјек будве које се у афери „Завала“ сумњичи за корупцију, магистрирао је на Факултету за политичке науке у Београду на тему „Утицај корупције на политички живот“. Након магистратуре, Куљача се није зауставио у својем професионалном истраживају корупције у сфери политике, па је тако 2008. у коауторству са др Небојшом Теофуовићем, урадио стручни рад на 124 стране, под називом „Лице и наличје политичке корупције“.

Ипак, за докторску дисертацију, Куљача, дугогодишњи полициј ски оперативац, у јеку судског процеса, крајем новембра 2011. на Дефектолошком факултету у Београду, добио је звање доктора, одбранивши рад „Малољетници и нарко-криминал“.

Куљача и тадашњи секретар за финансије у општини Будва Драган Маровић, брат потредсједника Демократске партије социјалиста, 2010. су ухапшени под оптужбама да су са још 10 сарадника оштетили буџет Будве за више од 820 хиљада евра.

Куљача је већ два пута био осуђен на пет, а Маровић на четири године затвора, али је Апелациони суд Црне Горе два пута укинуо осуђујућу пресуду подгоричког Вишег суда. Оба пута оптуженима је судила Валентина Павличић, која је уклоњена са овог случаја.

Посљедња пресуда је укинута због непотпуног и погрешног утврђеног чињеничног стања, повреде кривичног закона и повреде одредаба кривичног поступка. Треће суђење за аферу „Завала“ почело је пред Вишим судом у Подгорици 19. марта, а Куљача је поново тврдио да није крив ни по једној тачки оптужнице.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here