Насловна Друштво Кула Романових изнад Никшића

Кула Романових изнад Никшића

0
ПОДИЈЕЛИ

На плацу од милион метара квадратних које је пре неколико месеци купио Антон Баков, повереник потомака руске царске породице Романов, никла је кула са које „пуца“ поглед на пространо никшићко поље!Anton Bakov  i imperator

Пробио је он и пут који води до зидина неколико напуштених кућа међу којима је и она гласовитог војводе Илије Никчевића, али и с друге стране Пандурице у село Стубица, где се налази и месна црква. Све ово део је пројекта руског императорског двора за који Баков чека дозволу Владе Црне Горе, која никако да стигне.

Све ово се дешава на неколико километара од Царевог моста, грађевине која се убраја у најлепше у Црној Гори, подигнутог 1896. године уз помоћ руског цара Александра Трећег, по коме је ћуприја и понела име. Недалеко од тог здања Баков планира да смести руски царски двор у којем ће се налазити културни центар и манастирски комплекс. Инвестиција износи више од две милијарде евра!

„Изабрали смо Црну Гору због историјских веза двеју држава, а најзаслужнији за добијање црногорске државности на међународном плану био је управо цар Александар Трећи Романов. Он у Софији има велики споменик. Жао ми је што и у Црној Гори нема сличног обележја, јер је за њу учинио заиста много“, каже Баков, који је у својој земљи познат као земљопоседник и предузимач, који се бави изградњом стамбених објеката, путева, електроенергетских и гасних мрежа у околини престонице Урала, Јекатеринбурга, али и као повереник потомака царске династије Романових и председник званичне Монархистичке партије Русије.kula-romanvih-(2)

Међутим, градоначелник Никшића Веселин Грбовић не гаји велики оптимизам када је реч о овом пројекту.

„Бакова сам упутио ка Подгорици и Влади Црне Горе јер се ради о стварима које нису у домену општине. Скептичан сам кад је у питању сва та прича„, поручује Грбовић.

Баков је 13. марта 2014. године основао Друштво за туризам и инвестиције, етно-село „Императорска канцеларија“ ДОО Никшић са седиштем на Пандурици. Страни медији су пре три године објавили да је Баков купио једно острво у архипелагу Кук код Новог Зеланда, где намерава и жели да „подигне главни град Руске империје“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here