Насловна Насловна Крв није вода – биће Црна Гора поново српска Спарта

Крв није вода – биће Црна Гора поново српска Спарта

14
ПОДИЈЕЛИ

crna gora srbija rukomet

Пише: Јово Пејовић 

Српство у Црној Гори од прогона актуелног режима чувају Његош и његова књижевна дјела у којима је за вијек вјекова овјерен тестамент о Црној Гори као српској Спарти.

Зато би се режим у Црној Гори, када би се то могло прво одрекао Светог Петра Цетињског, Његоша и краља Николе који су наше српске коријене и братске везе са Русијом уградили у темеље Црне Горе и тако спријечили све могуће фалсификаторе наше историје да мијењају идентитет државе и људи на овим просторима.

Колико се год режим буде удаљавао од њиховог завјета толико ће се Црна Гора и њени грађани све више и више њему враћати. Као што је враћање вјери и светињама Митрополије црногорско-приморске одједном васкрсло у народу тако ће васкрснути једнога дана као никада до сада српско Косово и српска Црна Гора.

njegos

То неће бити заслуга ниједне партије нити партијског водје који су како се то у много случајева показало више трговали српством него што су се искрено за њега борили. То ће бити васкрснуће у народу лика и дјела оних Срба из Црне Горе, али и догађаја из њене историјске прошлости због којих се слава о нама преносила вјековима са кољена на кољено, а који су сада захваљујући режиму препуштени забораву.

Биће то вријеме колективног отрежњења Црне Горе која се на тренутак уплашила моћне пропаганде запада и утонула у летаргију или боље речено у стање грађанског кукавичлука. Биће то вријеме када ће се сав правдољубиви и слободни свијет ујединити у борби против садашњих убица слободе и демократије оличених у НАТО алијанси и лидерима великих сила против којих ће се прво окренути грађани њихових држава код којих већ сада тиња огромно незадовољство због економског посрнућа земаља које су увукли под свој кишобран да би их држали као таоце својих диктаторских и злочиначких политика.

Stara Crna Gora 04

Политика утјеривања страха у кости неће успјети, јер она увијек резултира бунтом народа и бјежанијом диктаторских режима који управо из страха чине злочин над човјечанством. Нови примитивизам који смо увезли са Запада, као што смо увезли све пороке од којих болује човјечанство, морамо што прије истријебити како би поново били здрава нација и по тијелу и по духу.

Зато научне скупове које по Црној Гори организују квази интелектуалци и режимски историчари на тему промјене идентитета његошевске Црне Горе, не само што неће ништа промијенити већ напротив, покренуће и ујединити грађане Црне Горе да се супроставе тим и таквим подвалама. Довољно је да Црна Гора види ко су ти људи и колика је њихова памет па да схвати да њихова прича нема утемељење у историјској прошлости Црне Горе.

А стара изрека да крв није вода прорадиће једнога дана и код оних који сада за мале или велике привилегије служе мрзитељима Срба у њиховој вјековној тежњи да нам се освете за велике побједе које смо кроз историју извојевали у борби за част и достојанство свога народа.

Stara Crna Gora 06

Српства се не могу одрећи ни они грађани Црне Горе који су се склонили под скуте режима, ма колико их актуелни режим на то присиљавао увођењем новог критеријума за одређивање националне опредијељености такозваног осјећаја.

То им неће дозволити ни потомци 300.000 Срба колико их је у Црној Гори било 1899. године како је и записано у Земљопису Књажевине Црне Горе из те године, нити се потомци тих најбољих синова Црне Горе Срба могу одрећи завјета изреченог у истоименом документу, који каже да је сваки Србин у Црној Гори дужан љубити цијелу домовину, све српске земље у којима живе наша ослобођена и неослобођена браћа Срби, а ја бих додао и све добре људе на земљиној кугли.

14 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Хихихихи…
  Педесет километара даље од црногорске границе имам утисак да та бесудна земља уопште и не постоји. А тек недосањана ‘Спарта’. Хихихихи
  Јоој крвца узаврела, који виц хихихихи

 2. 0
  0

  „Srpska Sparta“ .

  Znači mi bi trebali da budemo vojni logor pa kad se kome u Beograd svrcne da nas na taster pokrene da nam đeca ginu po Kosovu , Bosni , Hrvatskoj , Albaniji …..
  Pa idite vi posrbice pa branite srpstvo đe vas god pošalju , nama je ovđe odlično .

  • 0
   0

   e neboj se ece ko ginut za nas pogotovo ovamo dje nema uslova za zivot vode nemamo struje kako kad a neradi se nidje zivjela crna gora

   • 0
    0

    Живела, живела, и ја кажем. Јер да је нема требало би измислити овакав простор за интернацију напаљених гуслара.

  • 0
   0

   Само да Он падне и видећемо вас у пуном сјају!
   Хихихи хохохо

   • 0
    0

    Аутентични геџован из Бруса@ Геџован из Америке, Белвју, држава Вашингтон који никад није видио Бруса, а толико је паметан да је приликом отваранја лозинке оставио своје податке. Немој нам отуда држати предавања него дођи овамо па онда паметуј. Него Гусле не воле шпијуне нити изроде, али их зато Вашингтон обожава. Ај’полако.

    • 0
     0

     Уфати ме, признајем.
     Завршавам осмодневни одмор и враћам се дијагностицирању караџаданског лудила колико сутра.
     Хихихи хохохо

 3. 0
  0

  Ја знам да је теби дражо познатији као секу туре лијепо у Црној Гори.Још кад би је прикључио исламском калифату….милина Божија пардон Алахова.Па да заиграмо шоту,шта мислиш дражо овај секу туре тј @istino у ствари *** а понајприје олошу.

 4. 0
  0

  Slušaj me anonimna avetinjo , pošto sam pravoslavac nema šanse da se pridružijem „islamskom kalifatu“ , za mene ste isti vi četnici i ove terorističke budale iz ISIL-a , obadvojema vam „tragovi smrde nečovještvom“ !!

 5. 0
  0

  Aaaa, jes vala , „biće Crna Gora srpska Sparta “ taman kad na vrbi rodi grožđe!
  Ko vas je teleportovao iz XIII vijeka u XXI oca mu poznajem, čemu se vi nadate blagoš vam pod kapu .
  I čukun unuci će vam zivjeti u građansku , nezavisnu , demokratsku crnogorsku državu članicu EU i NATO saveza , a snovi su snovi , i nijesu zabranjeni pa sanjajte !

 6. 0
  0

  A Brian-e neobrijani, koje ti je pravo ime…? I ja zivim poblize tebe, u US, no njima

  dobro I sam znas (ako ista radish odje!) da je lazno prestavljati se- ZLOCIN, pogotov jos ako nijesi- Srbijanac.
  Uskoro ce tvoj sef, radijator Markovic u- Spuz tamo dje mu je I mjesto, da pravi drustvo ‘velikome drugu partije’, a vi kako te..? Ti li si dopisni clan partije, crkve, i drzave sa bezbjedne daljine… More ti se.
  Nac cemo onda i tebe i obavjestit toga Amera ciji profil odje kopirash, pa nek te izbacha Cija kad im nisi- dobar. Jednom SPION- vazda.. Pii usmrdjelo se!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here