Насловна Политика Крушо се још премишља

Крушо се још премишља

0
ПОДИЈЕЛИ

Носилац листе Демократске партије социјалиста ДПС на изборима у Херцег Новом Слободан Радовић Крушо кандидат је за мјесто предсједника Скупштине Општине тог града. Он је рекао да је та понуда актуелна и да је у фази размишљања да ли ће је и прихватити.

Herceg Novi

„Могу да потврдим да сам у фази размишљања да ли да прихватим ту функцију, свакако мислим да је потребно помно размислити. Остало је да се још неке ствари дефинишу, и да се још неки елементи договоре како бисмо имали коначну одлуку“, казао је Радовић.

Радовић је кратко прокоментарисао и то што је кандидат за предсједника Општине Никола Никша Гојковић из Избора казао да ће за два дана одлучити хоће ли прихватити ту функцију.

„Ја ту немам посебан коментар, некоме треба дуже, некоме мање да се одлучи“, казао је Радовић.

Он је додао да је увјерен да су преговори са Удружењем грађана Избор ушли у завршницу, која ће имати позитиван исход.

„Договор је ту, требамо што прије да покренемо град који је предуго у статусу кво, треба нам хитна акција како бисмо све припремили за Празник Мимозе и предстојећу туристичку сезону“, поручио је Радовић.

На сједници Скупштине Општине прије два дана конституисан је локални парламент потврдом мандата који су освојени на локалним изборима 14. децембра. У скупштинским клупама сједи 13 одборника ДПС-а, девет из удружења грађана Избор, осам из Коалиције СНП-ДФ-НС и по два из СДП-а и Новске листе.

Избор предсједника Скупштине одложен је до наставка сједнице, која би требало да буде заказана за наредну недјељу.

Подсјетимо, предсједништво ДПС-а дало је зелено свијетло договору преговарачких тијела у Херцег Новом о моделу управљања градом по ротирајућем моделу по коме би у прве двије године мандата грађанској листи Избор припало мјесто градоначелника, а ДПС-у мјесто предсједника Скупштине и потпредсједника општине.

Остале функције у Херцег Новом су подијељење пропорционално броју освојених мандата те двије изборне листе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here