Насловна Политика Крушо: Ако Требиње треба да добије излаз на море, ближе су им...

Крушо: Ако Требиње треба да добије излаз на море, ближе су им Купари, него Суторина

3
ПОДИЈЕЛИ

Суторина треба да припадне ономе коме је и припала, Црној Гори и то се не може доводити у питање. Помјерање граница више нем, казао је лидер грађанске листе „Избор“, Душан Радовић Крушо.

Dusan Radovic Kruso - Izbor Herceg Novi

Радовић за Радио Јадран каже да „Избор“ није за помјерање граница, већ за то да се оне избришу.

Живио сам у СФРЈ, СРЈ, држави Србија и Црна Гора, сад живим у Црној Гори. Не бих био срећан да ме сахране у Босни“, казао је Крушо.

Медијске написе у БиХ о територијалним аспирацијама владике захумско-херцеговачког и приморског Српске православне цркве, Григорија, према Црној Гори, које ових дана преносе црногорски медији, Радовић коментарише да владика Григорије није никада говорио о статусу Суторине у том контексту.

Он је оцијенио и као глупост да је Владика Григорије упутио властима Босне и Херцеговину 15. јануара иницијативу за међународну арбитражу око дијела јадранске обале у близини Игала у Црној Гори, што је објавио портал етребиње.цом, позивајући се на изјаву Григорија дату телевизији БН из Бијељине.

„То је чиста глупост, он је говорио, како је то некада било, а ово што се сада пише да је изјавио, владика Григорије није никада рекао на ТВ Бијељина, јер тамо није никада био. То је чиста шпекулација, човјек се никад није мјешао ни у шта, ја то нисам чуо, а и Владика Григорије тврди да то није рекао. То је измишљени интервју, јер никада није гостовао на ТВ БН“, категоричан је Радовић.

Подсјећајући Радовића на ранију изјаву владике Григорија да „не постоји ниједно залеђе тако близу мора, а да нема и излаз на море, он је хипотетички одговорио.

„Ако Требиње треба да добије излаз на море, много ближе су им Купари, него Суторина„, рекао је Крушо..

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here