Насловна Друштво Крст са четири оцила поново свијетли изнад Рисна

Крст са четири оцила поново свијетли изнад Рисна

10
ПОДИЈЕЛИ

кrst-iznad-risna

На брду Градина, изнад Рисна, и овог Божића засвијетлио је крст са четири оцила.

Како преноси Скала радио, група мјештана Рисна и даље поштује традицију и упорно пркоси властима и на Божић поставља крст са „четири С“, висок десетак и више метара.

Крст се износи у дјеловима и склапа на лицу мјеста. Струјом га напаја агрегат који активисти донесу и који је тежак бар двадесетак килограма.

Подсјетимо, которска Комуналне полиције је у јануару 2012. године уклонила метални крст са четири осцила, који је био постављен на Градини изнад Рисна и био освијетљен уз помоћ агрегата.

Упркос опструкцијама локалне власти у Котору, крст ипак свијетли и овог Божића.

10 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   E dako te onaj specijalac što je glavni u komunalnu policiju dje izdrvi…što baljezgaš,koji Hrvati,Crnogorci,Srbi,…degeneriče…danas je još Božicni dan…Hristos se rodi!!! Pušti i ne pričaj kad neznas ništa…pitaj sveštenika našeg u Risan oko svega…i ne trabunjaj i izazivaj…

 1. 0
  0

  Тако је браћо. Покажите да Бока никакве везе нема са монтенегринима иако покушавају сврстати Боку у црногорску баштину,што никада није била и неће бити.
  Живјели браћо.
  Христос се роди!!!

 2. 0
  0

  Дивно ли је видјетит наш крст часни! Већ трећу годину свијетли на Градини, сви му се радујемо и никоме не смета! И треба тако! Он је не само симбол наше вјере у Христа, већ доказ да је хрошћанмска вјера неумиштива. Куд та срећа да овакви крстови засијају изнад свих градова у Црној Гори! А овако се радују и наше душе прадједовске!
  Живјели моји Ришњани! Достојни сте наших прадједова!

 3. 0
  0

  Бог хвала да је опет засјао крст више више гласитог Рисна на крајини! Дабогда ускоро и на Ловћену! Браво Ришњани од старине славни!

  • 0
   0

   Zasijace Velizare zasijace ,doce jopet sve pod svoju UPRAVU SRPSKU CRNOGORSKU opet cemo se osloboditi AUSTROUGARA ne brini oslobodicemo SRPSKO CETINJE koje sada pod vlasti AUUSRRO UGARSKE i onija ZABARA TALIJANa ali ce VRNUT SRBI svoje MUZEJE TOPOVE ZELENKE zECKI DOM i ostale SINVOLE , dace BOG ,!

   Valjalo bi da AMFILOHIJE ORGANIZUJE malo ZESCI PRAZNIK NA CETINJE SAVINDANA ove GODINE da POZOVE SVE SRBE crnogorce da dodju NA CETINJE da ga PROSLAVIMO,

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here