Насловна Друштво Кривокапић спомиње кукавичје јаје а Жугић да Влада ни лични допринос не...

Кривокапић спомиње кукавичје јаје а Жугић да Влада ни лични допринос не даје

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Скупштине и СДП а Ранко Кривокапић казао је да је Министарство финансија, које води Радоје Жугић, кроз Кривични законик покушало да провуче увођење ослобађања од одговорности за пола милијарде пореских дугова, и затрпа правосудни систем малим споровима. Тиме би, како тврди, правосудни систем био онемогућен за бављење крупним криминалом.

rankokrivokapic 08

Кривокапић није подржао измјене Кривичног законика у којим је, поред кажњавања црногорских држављана који ратују на страним ратиштима, било предвиђено и да се у затвор шаљу они који не плате социјалне доприносе запосленима у износу од 1.000 еура.

У овом закону кукавичје јаје је било да се провуче увођење аболирања од одговорности за пола милијарде пореских дугова, да се покуша затрпати судски и правосудни систем гомилом спорова, и онеспособи да се бави криминалом и свим оним што тражи ЕУ од нас“, рекао је Кривокапић.

Он је казао да не може замјерити Министарству правде, већ Министарству финансија “које је то покушало да провуче мимо свих принципа и на штету грађана”. Он је рекао да СДП не може бити партнер опозицији која се распада и која мора прво да се интегрише унутар својих редова. “Треба да се интегришу унутар себе. Да покушају направити владу у сјенци, нуде боље програме и покажу озби љност”

МФ: Предлог подржала цијела Влада

Предлог да се неуплаћивање доприноса на лична примања прогласи кривичним дјелом није одлука Министарства финансија, него читаве Владе, наводе у том Министарству.

„Предлог није покушај ‘продаје кукувичјих јаја’, већ иза њега стоји намјера Владе да се заштите основна права запослених и да починиоци буду адекватно санкционисани. Нека јавност процијени да ли наша иницијатива иде на штету грађана и да ли би санкционисање неуплаћивања доприноса на лична примања угрозило борбу против крупног криминала”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here