Насловна Насловна Кривокапић: Реконструкција или рушење Владе

Кривокапић: Реконструкција или рушење Владе

0
ПОДИЈЕЛИ

Главни одбор Социјалдемократске партије усвојио је данас закључке којима се предсједник партије Ранко Кривокапић обавезује да од премијера Мила Ђукановића тражи мјеста потпредсједника Владе, министра за информационо друштво и министра саобраћаја и поморства, а све у складу са колаиционом споразумом ДПС-а и СДП-а.RANKO KRIVOKAPIC

Функцију потпредсједника Владе и министра за информационо друштво, те министра саобраћаја и поморства сада покривају бивши чланови СДП-а Вујица Лазовић и Иван Брајовић.

Лазовић и Брајовић, који су напустили СДП након партијског конгреса и сада раде на оснивању нове странке.

Кривокапић је данас након сједнице ГО саопштио да траже реконструкцију Владе на основу коалиционог споразума са Демократском партијом социјалиста.

Брајовић и Лазовић, напустили су СДП незадовољни начином на коју странку води лидер Ранко Кривокапић.

Аргумент у иницијативи СДП-а за реконструкцију Владе је чињеница да је ДПС са СДП-ом током 2012. године склопио коалициони уговор по коме се за предсједника парламета и на функције потпредсједника Владе и министара саобраћаја, унутрашњих послова и информационог друштва бирају представници Социјалдемократске партије.

Што се тиче ресора унутрашњих послова, актуелни министар Рашко Коњевић остао је у СДП-у, тако да су спорне функције које тренутно покривају Лазовић и Брајовић.

Сходно одредбама споразума између ДПС-а и СДП-а на основу којег је Ђукановић 2012. године постао премијер, странкама припада неспорно право да дефинишу сопствену кадровску политику и предлажу министре.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here