Насловна Политика Кривокапић: Нестеренкова изјава је мијешање у унутрашње ствари Црне Горе

Кривокапић: Нестеренкова изјава је мијешање у унутрашње ствари Црне Горе

3
ПОДИЈЕЛИ

Изјава руског амбасадора Андреја Нестеренка да одлуку о чланству Црне Горе у НАТО треба да донесу грађани, а не парламент, није дипломатска и могла би се тумачити као мијешање у њене унутрашње ствари, оцијенио је предсједник Скупштине Ранко Кривокапић.

rankokrivokapic 08

Нестеренко је казао у интервју Дану да одлука о чланству Црне Горе у НАТО-у треба да буде њена, што подразумијева коришћење демократских процедура, које предвиђају мишљење становништва, умјесто парламентарних одлука.

„Изјава Нестеренка о начину доношења одлуке о чланству Црне Горе у НАТО није на трагу добре дипломатске праксе и основано би се могла тумачити као мијешање у унутрашње ствари Црне Горе“, каже се у реаговању Кривокапића.

Он је рекао да је Црна Гора суверена држава која има свој Устав и законе којима се једино могу регулисати питања учлањења Црне Горе у међународним организацијама.

„Скупштина је уставно овлашћена да донесе одлуку о пуноправном чланству Црне Горе у НАТО алијансу и нико нема право да то оспорава ако поштује вољу грађана Црне Горе и њен Устав“, наводи Кривокапић.

Црна Гора је посвећена изградњи најбољих билатералних односа са Руском Федерацијом, али је, сматра он, недопустиво свако сугерисање са стране како Црна Гора треба да доноси одлуке које се тичу праваца њене државне политике, укључујући и начин приступања НАТО-у.

„Одлуку о начину приступања НАТО-у, Црна Гора ће донијети на Уставан и законит начин водећи искључиво бригу о интересима својих грађана“, поручио је Кривокапић.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    A kad se ulazi u „rektum“ ovima na Kruševcu, to onda nije „miješanje u unutrašnje stvari“! Kako nije sramota čak i ovakvu „drtinu“?

  2. 0
    0

    licno mislim da bi Ranko trebao zakazati vanredno zasijedanje UN na Muo- Kotor jer mozda tamo iz komsiluka cuje neko za ovaj „ostri“ demars.cak ga ni u prestonicu niko ne slusa.Kako bjese ono, aj polako!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here