Насловна Политика Кривокапић: Марковићева влада је стечајна управа, по потреби ће владати палицом

Кривокапић: Марковићева влада је стечајна управа, по потреби ће владати палицом

2
ПОДИЈЕЛИ

Демократска партија социјалиста није успјела да у постизборном процесу „купи“ нити једног члана декларисане опозиције, што је огромно постићнуће, казао је у интервјуу за „Дан“ казао лидер СДП-а Ранко Кривокапић.

Он је истакао да је Социјалдемократска партија политичко савезништво са Демократском партијом социјалиста окончала остварењем свог стратешког циља добијањем позива за НАТО, рекао је Дану.

„Врх ДПС-а је и овим изборима показао жели чувати узурпирану власт по сваку цијену. Завади па отимај је начин владања који унижава Црну Гору, економско-социјално и политички. Припреме за коначну похару су настављене и током кампање јер је Скупштина постала перионица најпрљавијих штетних уговора и закона за отимање народних добара. Модел владања Будвом је доминантни начин владања у ДПС-у. Огромно је достигнуће што ДПС није из декларисане опозиције купио нити једног посланика или партију после избора. Социјалдемократска партија је политичко савезништво са ДПС-ом окончала остварењем свог стратешког циља добијањем позива за НАТО“, изјавио је лидер СДП-а.

Кривокапић је у интервјуу за Дан најавио да ће се у петак одржати састанак опозиције са представницима дипломатског кора на којем ће бити представљен извјештај о изборним злоупотребама.

Поновљени избори неизбјежни

Лидер СДП-а је казао да опозиција тражи поновљене парламентарне изборе и да то сматрају јединим и неизбјежним начином за излазак Црне Горе из дубоке политичке кризе. Најављује да ће платформа ускоро бити финализована.

„У оквиру сарадње пет странака Демократа, СДП-а, Демоса, Социјалистичке народне партије и Грађанског покрета УРА, креирамо платформу на полазној основи поновљени избори у примјереном року. Ми смо у редовној координацији и вјерујем да ћемо ускоро имати усаглашене детаље и начин на који бисмо такву идеју презентирали. Само прије годину дана сви смо били свједоци одбијања ДПС-а и самог помена парламентарног дијалога и прелазне владе, а на платформи коју је СДП тада понудио уз јавну подршку Европске комисије. Тада смо били ‘парламентарни диктатори’ и противљење ДПС-а и сателита је ишло дотле да је сметало чак и обично присуство представника Европске уније на прошлогодишњем парламентарном дијалогу. Онда су под ‘сугестијама међународних партнера’ морали прихватити прелазну владу. Данас се чак још и хвале прелазном владом као великим достигнућем. Исто тако се хвале и ЕУ и НАТО-ом, против којих су били у ратним временима. ДПС је добар слуга и лош господар.

Влада привремена

На питање новинара Дана како оцјењује експозе премијера Марковића и персонални састав Владе, Кривокапић је казао да је садашња влада већ окарактерисана као привремена, те да јој је „власник ДПС-а Мило Ђукановић намијенио улогу стечајне управе а по потреби и владања палицом“.

„Већ смо дефинисали временски ту Владу као привремену. Власник ДПС-а Мило Ђукановић јој је намијенио улогу стечајне управе а по потреби и владања палицом. Влада формирана након избора одржаних на дан проглашеног државног удара, уз многе поновљене примјере ДПС изборних крађа, јасно је, не може донијети политичку стабилност и зато СДП и тражи демократски модел изласка из кризе. Кад је први пут, пошто су Петровићи одвојили државну од приватне касе, она поновно спојена преко министра из породичне банке, онда је свакоме јасно шта је главни циљ те владе. Ко улази у такву владу пристао је да буде дио тог концепта. Тим прије јер је сада Скупштина изгубила своју уставну функцију посебне гране власти која контролише Владу“, казао је он.

Он је прокоментарисао и чињеницу да је предсједник Владе током експозеа у парламенту запријетио да ће „рука правде стићи свакога ко је брутално ударио на темеље државе“ и на премијера“:

Ако се мисли на актуелни случај државног удара, правда би требало да буде у рукама надлежних правосудних органа а не премијера или ДПС-а. Није чудо да замјеник предсједника ДПС-а, по узору на свог шефа, некад умисли да је шеф или власник свега у Црној Гори, па заборави да постоје институције. Притом, замјеник је заборавио да се још нити једно уставно тијело није огласило о припреми ‘највећег крвопролића од Другог свјетског рата’, како је рекао предсједник Црне Горе“, изјавио је за Кривокапић за Дан, додајући позив надлежним институцијама да се за помоћ обрате „евроатланским партнерима“ и да не доприносе дневнополитичкој инструментализацији случаја која, како каже, посебно у ДПС медијима, добија провинцијалне али и опасне размјере лова на издајнике.

(Извор: Дан)

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    „RADIJATOR“ I NJEGOVA KAMARILA 27 GODINA UDARAJU NA TEMELJE DRŽAVE I NARODA !TAGIKOMIČNO JE DA TO TI UMOVI NIKAKO NE MOGU DA SHVATE I DA PRESTANU SA SRAMNOM IGROM „DRŽAVNOG UDARA“

  2. 0
    0

    Krivi samo ti divani sa becicem milicem rakcevicem i nesrecnim lekicem brzo ce te vi u skupstinu samo dok vam malo ambasadori ne zavrnu usi.Puna podrska za DF.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here