Насловна Политика Кривокапић: Ђукановић ће СДП-у вратити оно што је отето

Кривокапић: Ђукановић ће СДП-у вратити оно што је отето

0
ПОДИЈЕЛИ

Лидер Социјалдемократске партије (СДП) Ранко Кривокапић казао је да неће одмах тражити од министара који су напустили ту странку, Ивана Брајовића и Вујице Лазовића, да врате мандате, већ ће сачекати да покажу демократску опредијељеност према НАТО-у и Црној Гори.

Milo Djukanovic i Ranko Krivokapic

Упитан да прокоментарише изјаву премијера Мила Ђукановића да Брајовић и Лазовић имају легитимитет и да ли ће због тога покренути питање повјерења Влади, он је казао да му је драго да се десило оно што је и очекивао, а то је да ће Коалициони споразум двију партија бити испоштован.

Ја сам видио оно што сам очекивао, а то је да ћемо као и до сада, и Ђукановић и ја, поштовати оно што смо потписали у Коалиционом споразуму, а то је јасно да сви ми заједно, као кандидати за НАТО, морамо одлучити да се понашамо демократски и држати се демократских стандарда“, навео је Кривокапић.

То значи, како је додао, да ће поштовати споразуме и дату ријеч, као и да ће „оно што је отето од СДП-а бити и враћено СДП-у, без великих процедура„.

Он није желио да коментарише најаву бивших партијских колега о оснивању партије Социјалдемократа (СД), наводећи да жели да их памти „онаквим какви су некад били„.

Он је казао да постоји слобода удруживања и да не би коментарисао „бивше другове„, подсјећајући да се пред сваке изборе дешава, како је навео, поплава нових партија. Неке од њих, како је рекао, испоставе се као „сателитске дружине„, а неке су стварно нове партије, „па ћемо видјети шта ће се десити и онда рећи шта ће се десити„.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here