Насловна Политика Кривокапић би опет са ДПС-ом

Кривокапић би опет са ДПС-ом

2
ПОДИЈЕЛИ

Бивши предсједник Скупштине Црне Горе, Ранко Кривокапић, изјавио је у гостовању на Радију Петњица да би његова партија поново ушла у коалицију са једним дијелом ДПС-а.

„Ако се ДПС као 1997. раздвоји на двије колоне, на ону која није укаљана и упрљана, онда ћемо том дијелу пружити шансу, рекао је лидер СДП-а Ранко Кривокапић“, казао је за радио бивши предсједник Скупштине, а пренијеле Вијести.

Кривокапић је у интервјуу рекао да садашњи ДПС није дио рјешења и подсјетио на његово дјеловање повезано са политичарима из Србије.

“Евидентно партија прошлости, и честитка Војиславу Шешељу и све остало показује да је то партија прошлости. Подсјетићу да је премијер Мило Ђукановић приликом посјете Београду, прије двије године, нудио са канабеа премијера Вучића, српским партијама да уђу у Владу, а то је све било пред одлуку у Велсу о НАТО чланству. Значи, нудио је партијама, које сад оптужује да су издајници, да уђу у владу. Радили су све што им је могло донијети 41 глас да би се макао СДП. На крају им је успјело тако што су куповали посланике, једног по једног„, објашњава Кривокапић.

Он је додао да је на сарадњу са таквим ДПС-ом стављена тачка: „Али је ту подвучена црта, никако са оваквим ДПС-ом.”

Упитан да ли има у ДПС-у неукаљаног дијела, Кривокапић је рекао да има.

“Не желим те људе да доводим у проблем. Они су на високим функцијама. Знам та имена, те људе, знам тај дио ДПС-а. Не бих волио да их доводим у проблем, мислим да их и јавност препознаје, не само ми из СДП-а”, рекао је он.

Он је додао да ДПС неће опстати кад изгуби изборима.

”Тада ће тај други дио имати разлога да својој партији кажу „платили смо цијену свега тога што се зове корупција, тога да нам је други човјек партије вођа криминалне групе, да нам је други човјек партије покрао Будву за више стотина млиона“ и тако даље”, навео је Кривокапић.

Коментаришући то да владајућа коалиција не функционише једнако добро на државном и локалном нивоу, Кривокапић је рекао да не зна да ли је то парадокс. “БС тешко зовем Бошњачка странка. Ја их зовем БС, јер некако ријеч Бошњак код мене буди позитивне емоције а БС не буди. Они су се закитили тим именом. БС је партија која је у раскораку чланства и врха. Знам добро да је и у неким другим градовима тако. Не може се водити политика бројчано мањег народа одвојено од државних, националних интереса. Не може се водити само тако да циљ буде да постане сателит ДПС-а”, казао је лидер СДП-а.

Он је изјавио и да ДПС увијек губи изборе, а да је Лекић побиједио Вујановића.

“Губили смо их заједно прошле године када смо имали заједно 39 одсто, а требали смо 41 одсто. Открили су да је ДПС крао на тим изборима а кад неко краде тај има мањину. Изгубио је Филип Вујановић од Миодрага Лекића, па је морао на врат на нос, опет злоупотребљавајући оне који ту нису да убацују њихове гласове у кутије по сјеверу”, рекао је Кривокапић.

Додао је да Црној Гори треба власт сачињена од државотворних партија и грађанских партија. “Тада ће тај други дио ДПС-а бити природни савезник”, рекао је он.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    samo naslov da se pročita i da bude čovjeku jasno, ovo drugo i ne mora 🙂 očekivano, galantno, najprije s radija iz periferije, pa lagano na velika vrata.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here